Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Pascual renova per quart any consecutiu la certificació de Benestar Animal
 
 

Pascual renova per quart any consecutiu la certificació de Benestar Animal

25/03/2021

  • Obté novament la certificació AENOR de Benestar Animal Welfair,™homologada per IRTA i NEIKER i basada en els referencials europeus Welfare Quality® i AWIN®.
  • Pascual va ser el primer gran fabricant a certificar en Benestar Animal totes les granges.
  • A més, Pascual reforça l'aposta per l'atenció mediambiental, amb envasos més sostenibles, al mateix temps que manté la garantia de Benestar Animal a totes les granges.

25 de març de 2021. Pascual ha renovat per quart any consecutiu la certificació AENOR en Benestar Animal Welfair, homologada per IRTA (Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries) i NEIKER (Institut Basc d'Investigacions Agràries), i basada en els referencials europeus Welfare Quality® i AWIN ®.

És l'única certificació que opera actualment a Espanya que pot garantir els requisits establerts a Welfare Quality®, l'estàndard més alt europeu per a les avaluacions en granja de boví lleter.

Pascual, que va ser el primer gran fabricant a certificar en Benestar Animal totes les seves granges, aquest any, a més, obté el segell en les nates i mantegues que fabrica a Aranda. Així, tots els lactis que produeix la companyia estan certificats en Benestar Animal.

Benestar animal, un valor de la llet. El cens de boví lleter espanyol ascendeix a 829.019 vaques el març de 2021, Pascual segueix situant a l'avantguarda les condicions de vida de les més de 90.000 vaques que viuen a les seves 317 granges. L'any passat van recollir gairebé 409 milions de litres de llet de Benestar Animal.

En paraules de Felix Díez Fariza, responsable de Benestar Animal de Pascual, "com a companyia, tenim la responsabilitat no només d'oferir al consumidor el que demana, sinó d'anar un pas més enllà. La renovació de la certificació de Benestar Animal és el resultat de l'esforç posat en garantir les millors condicions de vida de les vaques i dels ramaders, amb els quals treballem braç a braç per compartir experiències i coneixements, oferint-los assessorament i els recursos necessaris perquè puguin desenvolupar la seva treball en les millors condicions possibles".

Per a Pascual l'element diferencial de la seva llet davant la competència sempre ha estat la qualitat, la naturalitat del producte. Aquesta qualitat s'aconsegueix gràcies a la molta atenció amb la qual treballen en cada fase de la cadena de valor. Tal com explica el responsable de Benestar Animal de la companyia, "hem aconseguit que es valori més la feina dels ramaders, se'ls ha donat més visibilitat en el procés de producció, i això els ha fet sentir orgullosos".

Pascual fa més de 20 anys que treballa el Benestar Animal i des de la primera certificació el 2018 ha professionalitzat el procés, elaborant un mòdul de treball independent i una guia per assessorar les granges enfocat únicament en el maneig i les instal·lacions per millorar el benestar animal. A més, han començat a aplicar la tecnologia de dades massives per a les auditories en ramaderies. La companyia ha digitalitzat el procés a les granges "i ha deixat enrere el format en paper". Això permet consultar en temps real totes les auditories de Benestar Animal realitzades a les ramaderies i comprovar les millores implantades, així com cadascun dels punts avaluats.

Per part seva, el director de Màrqueting Estratègic i de Producte d'AENOR, Javier Mejía, afirma que "des d'AENOR, el balanç que fem dels quatre anys de certificació no pot ser més positiu. El propòsit d'AENOR per oferir solucions a la societat basades en els valors imperants en cada moment està alineat plenament amb el compromís de Pascual. Aquest es basa en fer que les certificacions i la millora contínua segueixin sent un pilar que proporcioni als consumidors un producte més respectuós amb el benestar animal. En aquests 4 anys, hem pogut veure com Pascual ha desenvolupat la millora contínua en les seves granges, així com manté l'atenció dels animals, com ja feien des de molt abans de la certificació. Hem comprovat com s'han anat implantant les millors pràctiques ramaderes, els sistemes de traçabilitat i la comunicació amb els ramaders. El segell d'AENOR contribueix a transmetre aquest esforç amb convicció, a tots els consumidors que trien una compra responsable."

A més, en línia amb el seu negoci responsable des del primer trimestre de 2020, Pascual està utilitzant el Tetra Bric per a llet UHT més sostenible del mercat amb un 89% de materials procedents de fonts renovables. Així mateix, el tap està elaborat a base de canya de sucre, i substitueix l'anterior d'origen fòssil. La companyia reforça l'aposta per l'atenció mediambiental, al mateix temps que manté la garantia de Benestar Animal a totes les granges.

La meitat dels abandonaments al camp: ajudar a la continuïtat del sector primari. La companyia segueix desenvolupant amb els seus ramaders el seu programa d'eficiència productiva que va néixer el 2009 i és pioner a Espanya. Aquesta iniciativa té per objectiu principal millorar l'eficiència en l'ús dels mitjans de producció a les granges, com a condició necessària per millorar-ne la rendibilitat, generar menys impacte ambiental i reduir el malbaratament alimentari.

Pascual aconsegueix així que la taxa d'abandonament sigui inferior a la mitjana espanyola, i col·labora amb el ramader per aconseguir una granja sostenible i rendible. La taxa d'abandonament mitjana a Espanya entre 2011 i 2020 va ser del 6,0%, mentre que a Pascual va ser del 2,8%, cosa que equival a menys de la meitat dels abandonaments.

Avui té 149 ramaders dins el programa d'eficiència productiva, i el 2020 van produir 223 milions de litres de llet. A més, compten amb més de 549 treballadors directes i més de 13.000 hectàrees de superfície agrícola.

Una ramaderia mitjana a Espanya produeix 609* tones l'any, mentre que una granja en el programa d'eficiència productiva de Pascual, 1.496, un 246% més. Si es comptabilitza per vaca, un animal d'aquest programa produeix gairebé un 30% més: 11.567 kg de llet l'any enfront dels 8.906 kg d'una vaca mitjana d'Espanya.

Com conclou Félix Díez Fariza "unes vaques ben cuidades produiran més i millor llet, amb menys problemes de salut, amb més eficiència productiva i amb menys impacte mediambiental. Des que ens vam convertir en el primer gran fabricant amb totes les granges certificades amb l'estàndard més alt europeu més exigent, el benestar animal ha deixat de ser una tendència per convertir-se en una exigència de primer nivell, i tanca el cercle de la qualificació industrial del sector".