Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>AENOR impulsa el consum responsable de tonyina a través d'un web
AENOR impulsa el consum responsable de tonyina
Notícia

AENOR impulsa el consum responsable de tonyina a través d'un nou web

16/10/2020

AENOR llança un web per impulsar el consum responsable de tonyina, www.atundepescaresponsableaenor.com. L'objectiu és valorar la feina de la flota tonyinaire i el seu esforç per portar als ciutadans productes elaborats mitjançant les millors pràctiques pesqueres, garantint els drets i les condicions laborals dels treballadors de la pesca i evitant la sobreexplotació, les captures accidentals i el futur de les poblacions de tonyina.

Aquest nou web disposa d'informació tant per a consumidors com per a empreses interessades a certificar tota la seva cadena de custòdia i poder fer ús del segell d' AENOR APR. Per als consumidors, compta amb seccions dedicades a reconèixer aquells productes que estan certificats amb el segell d'AENOR APR, les implicacions que té consumir aquests productes, així com les empreses que, com Isabel i Campos, ja tenen aquesta certificació. D'altra banda, existeix informació sobre la certificació de vaixells i de conserveres, així com les normatives internacionals més importants en aquest àmbit. A més, s'inclouen els informes anuals de certificació de flota APR, amb tots els detalls del procés de certificació i els seus resultats.        

El segell de AENOR APR respon a la creixent demanda social per garantir una activitat pesquera responsable de la tonyina que cobreixi tots els factors que interfereixen en la conservació dels recursos naturals i humans. Les empreses que l'obtenen expressen públicament un compromís ferm a llarg termini amb la responsabilitat mediambiental, la sostenibilitat en la pesca extractiva, el control marítim i sanitari dels vaixells i la garantia dels drets dels treballadors de la pesca (edat mínima, salaris, contractes, assegurances…), en sintonia amb els actuals valors de la societat.

El certificat, basat en la norma UNE 195006 promoguda per l'Organització de Productors Associats de Grans Tonyinaires Congeladors (OPAGAC), representa l'única norma reconeguda globalment que garanteix els drets socials i laborals de la flota d'acord amb les normes i els acords internacionals, al mateix temps que assegura el compliment de les millors pràctiques pesqueres i dels estàndards mundialment reconeguts.

Declaracions de tots els implicats a la nota de premsa adjunta:

Óscar Vicente, director general de Bolton Food S.L. (Conserves ISABEL); Aintzi Labru, directora de Màrqueting de Conserves Campos; Juliol Morón, director gerent d'OPAGAC i Rafael García Meiro, CEO d'AENOR.


Nota de premsa​​​​