Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>El MEPyD obté certificat de qualitat davant la COVID-19
Ministeri COVID-19
Notícia

El MEPyD obté certificat de qualitat davant la COVID-19

27/07/2020


AENOR ha concedit al Ministeri d'Economia, Planificació i Desenvolupament (MEPyD) de la República Dominicana el certificat de Gestió de la Qualitat, segons l'ISO 9001, i Protocols davant la COVID-19.

Amb l'obtenció del certificat de qualitat, la República Dominicana es converteix en el primer país de la regió a tenir el seu sistema d'inversió pública certificat amb la norma ISO 9001, la qual regula el Sistema de Gestió de la Qualitat (SGC) de les institucions, amb la implementació de processos administratius més eficients i transparents. El Ministeri va treballar en un temps rècord, malgrat la pandèmia de la COVID-19, per aconseguir aquesta certificació com a part del procés d'enfortiment institucional i de millora contínua en la qualitat dels serveis.

Per part seva, el MEPyD també s'ha convertit en la primera entitat pública de la República Dominicana a aconseguir la certificació de Protocols davant la COVID-19, cosa que demostra un alt compromís de l'alta direcció i de tots els empleats d'aquesta organització.

Entre les bones pràctiques d'aquest protocol es destaca la digitalització de processos i protocols per al teletreball, la selecció del personal de manera esgraonada, tenint en compte els riscos de cada cas, i estrictes mesures de seguretat en les oficines.

L'avaluació que ha fet AENOR valora aspectes com la gestió de riscos; la gestió de la salut a la feina; la formació, informació i comunicacions desenvolupades; les mesures organitzatives (control d'aforament, distàncies, pantalles), així com les bones pràctiques de neteja i higiene, entre d'altres.

L'acte d'entrega va tenir lloc a la seu del MEPyD amb presència del ministre d'Economia, Planificació i Desenvolupament, Juan Ariel Jiménez; el director Institucional de Planificació i Desenvolupament, Héctor Taveras Espaillat i el director d'AENOR a la República Dominicana, Ariel Espejo.