Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>L'Hospital Universitari de Torrejón verificat amb l'IHHI
Hospital Universitari de Torrejón
Notícia

L'Hospital Universitari de Torrejón verificat amb l'IHHI

11/02/2021

AENOR ha concedit el certificat de l'índex d'humanització dels hospitals infantils (IHHI) a l'Hospital Universitari de Torrejón, fet que el situa entre els tres centres millor puntuats del país al costat de l'Hospital d'Hellín (Albacete) i l'Hospital La Moraleja (Madrid) en la categoria de petits centres. L'IHHI és una eina d'avaluació per al mesurament del grau d'humanització de l'assistència hospitalària als pacients pediàtrics, que analitza aquest aspecte dividint els centres en tres categories en funció del nombre de llits: gran, mitjà i petit.

El procés d'obtenció de la certificació de l'IHHI implica l'avaluació d'aspectes dividits en sis blocs: informació general, servei d'urgències, servei de consultes externes, ingrés, altres serveis i unitats d'intervenció especialitzada. Cadascun d'aquests blocs està al seu torn dividit en diferents apartats, en funció de les seves peculiaritats: formació, triatge, intimitat, farmàcia, sales d'operacions, entre d'altres.

A finals de novembre del 2020, es van presentar els resultats de l'IHHI d'un total de 120 hospitals públics, privats i de gestió mixta. L'informe va assenyalar que l'IHHI a Espanya té un valor mitjà del 60,64% per als hospitals grans, un 55,76% per als hospitals mitjans i un 48,28% per als hospitals petits. Destaca especialment, en la categoria d'hospitals petits, les àrees de consultes i unitats d'intervenció especialitzada amb una puntuació per sobre del 90%.

A més, l'Informe de l'IHHI va detectar de manera generalitzada oportunitats de millora en aspectes com augmentar la formació en humanització per als professionals sanitaris; continuar amb programes d'atenció psicològica per a nens i adolescents hospitalitzats; i impulsar de manera contínua les unitats específiques per a adolescents; les unitats de dolor i les unitats de cures pal·liatives, àrees en les quals l'Hospital Universitari de Torrejón treballa de manera permanent.