Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>La Costa del Sol occident, Destinació Turística Intel·ligent
Costa del Sol
Notícia

La Costa del Sol occident, Destinació Turística Intel·ligent

07/10/2020

La Costa del Sol occidental ha rebut la Marca Q de Qualitat com a Destinació Turística Intel·ligent i es converteix així en la primera destinació turística de l'àmbit plurimunicipal que aconsegueix obtenir aquesta certificació. L'IQTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola) ha atorgat el certificat després que Costa del Sol Occidental hagi superat l'auditoria de certificació realitzada per AENOR davant la norma UNE 178501 de sistema de gestió de Destinació Turística Intel·ligent. Aquest projecte, que s'anirà ampliant a la resta del territori, contribueix a la revaloració de la destinació i a un augment de la competitivitat.

La conversió de Costa del Sol en una destinació intel·ligent suposa una actualització de la destinació segons cinc pilars estratègics: la governança, la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l'accessibilitat.

El concepte de destinació intel·ligent es consolida com un dels elements bàsics de les estratègies d'innovació dels territoris, i és una prioritat de les estratègies de la Unió Europea en el seu Horitzó 2020. 

S'ha celebrat un acte d'entrega en el qual han participat el president de l'IQTE, Miguel Mirones, encarregat de lliurar el certificat al president de Turisme Costa del Sol, Francisco Salado. Així mateix, la directora d'AENOR a la Regió Sud, Mónica Barroso; els alcaldes dels municipis participants en aquest projecte -Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona, Casares i Manilva- i el president del fòrum de Turisme Màlaga Costa del Sol, Luis Callejón. 

A la nota de premsa adjunta es podran trobar les declaracions dels representants de les entitats involucrades en aquesta entrega.