Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notícies>Més de 100 fabricants de màscares FFP certificades
màscares FFP certificades
Notícia

Més de 100 fabricants de màscares FFP certificades

26/03/2021

Des de maig de 2020, AENOR està notificat i actiu en la certificació de màscares i altres equips inclosos en el Reglament Europeu 2016/425 (UE). Això ha suposat la concessió, a més de 100 empreses, dels certificats dels mòduls B i D del Reglament d'EPI, que ha exigit l'avaluació de més de 280 expedients que han culminat amb l'emissió del mateix nombre de Certificats UE de tipus a aquestes empreses. Un procés complex que, en un context com l'actual, ha exigit a parts iguals agilitat i rigor a la feina realitzada, i amb una gran quantitat de documentació a avaluar en el procés previ a la certificació.

Des que va esclatar la pandèmia, AENOR ha contribuït a atendre una necessitat urgent de la població, facilitant la comercialització segura i a gran escala de màscares al mercat europeu. Les màscares FFP1, FFP2 i FFP3 que disposen de certificats emesos per AENOR, el codi d'identificació de les quals és el 0099, i que arriben al mercat i als usuaris, són productes conformes i segurs, que compleixen amb les exigències del Reglament esmentat anteriorment.

La certificació AENOR de màscares ofereix, en l'actual situació de pandèmia, una garantia de confiança en la contenció del contagi per a qui les utilitza, distribueix i fabrica. I és que les màscares certificades per AENOR han superat una sèrie de processos de verificació de compliment, que recullen tots els aspectes fonamentals que comprenen, des dels materials als aspectes tècnics i de producció.

Més informació en la nota de premsa.

Nota de premsa​​​​