Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions
Sector alimentari - Certificacions

Sector alimentari - Certificacions

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Totes les empreses que participen en la cadena alimentària tenen un aliat en AENOR​​​​​​

AENOR ha desenvolupat un ampli catàleg de certificacions que verifiquen el compliment dels estàndards de seguretat i l'excel·lent nivell de qualitat dels diferents agents de la cadena alimentària. Integrant sempre la necessitat d'aconseguir la sostenibilitat del sistema agroalimentari.

Amb cada certificació AENOR, es genera la confiança necessària perquè clients i consumidors finals decideixin invertir en els productes o serveis certificats. 

  • Seguretat alimentària i la qualitat. Certificació de tots els agents de la cadena alimentària, des de la producció fins al punt de venda, passant per magatzem, transformació i distribució (APPCC, ISO 22000, FSSC22000, IFS, BRC, etc.).
  • Benestar animal. Les explotacions ramaderes i escorxadors que prioritzen el benestar animal poden confiar en AENOR per certificar-se segons esquemes de Welfair® (IRTA), Bioseguretat "INTERPORC Animal Welfare Spain (IAWS)" per a porc de capa blanca o "INTEROVIC Espanya (AWIS)" per a oví i caprí de carn.
  • Pesca i aqüicultura. La nostra certificació APR verifica que durant la pesca s'apliquen criteris de treball sostenibles, a tots els nivells, i, si s'apliquen en tota la cadena de custòdia també, es pot obtenir el segell de producte.
    I en aqüicultura AENOR certifica la Producció lliure d'antibiòtics en aqüicultura (turbot), entre altres esquemes.
  • Certificacions de producte. Producció lliure d'antibiòtics, Ibèrics, Llet beta caseïna A2, Producció de cultiu sostenible o Espiga barrada ELS, són algunes de les certificacions que permeten disposar de productes diferenciats amb el nostre segell AENOR.
  • Exportació de productes al mercat europeu i mercat exterior, amb la garantia d'una entitat de certificació de prestigi com AENOR (SAE i requisits de la FSMA per exportar als EUA).
  • Laboratori AENOR. Des de l'experiència, el rigor i la fiabilitat, desenvolupa des de fa 15 anys anàlisis alimentàries en els camps fisicoquímic, microbiològic i sensorial per a les principals empreses que intervenen a la cadena, des dels controls en producció (agrícola i ramadera) fins a l'envasament.
​​


Certificacions específiques per a limentació

Camp d'hortalisses

Seguretat en la cadena alimentària

Maquinària embotellant oli

Envasos alimentaris

  • EN 15593 Higiene en envasos per a productes alimentaris​
  • FSSC 22000 Seguretat alimentària​​
  • IFS Seguretat alimentària
  • BRC Protocols seguretat alimentària

Certificacions genèriques més implantades en alimentació

Més solucions d'AENOR

Persona responsable comprovant la qualitat d'ous

Qualitat

Persona treballant en una fàbrica alimentària

Seguretat

Irrigadora en camps d'hortalisses

Medi ambient


Food manufacturing, fabricació d'aliments

Gestió energètica


Botó compliance amb dibuixos hortalissa

Bon govern i compliance

Maquinària fent pastissos

R+D+I


Notícies

Gener 2024 núm. 398

Claus de l'agricultura regenerativa certificada

AENOR ha desenvolupat el nou certificat d'agricultura regenerativa, de conformitat amb el model Epigen Healthy Bite.

Llegiu-ne més...

Novembre 2023 NÚM. 396

Vols saber quins productes alimentaris agraden més als consumidors?

Per aconseguir la nova certificació de Producte Destacat pel Consumidor, els productes alimentaris se sotmeten a un tast a cegues amb un panell de 80 consumidors.

Llegiu-ne més...

Setembre 2023 NÚM. 394

Nova versió d'IFS Food: encara més confiança i seguretat alimentària

Les auditories de la versió 8 d'IFS Food es poden fer de manera voluntària a partir de l'1 d'octubre de 2023 i seran obligatòries per a totes les empreses certificades a partir de l'1 de gener de 2024.

Llegiu-ne més...

Juny 2023 núm. 392

Nous certificats per a llet beta-caseïna A2

Es tracta de les certificacions Llet Beta-Caseïna A2 i Elaborat amb Llet Beta-Caseïna A2, que permeten assegurar al consumidor que la llet i els productes lactis que adquireixen al supermercat amb aquests segells contenen al 100% aquesta proteïna làctia.

Llegiu-ne més...

Descobreix tots els nostres esdeveniments d'aquest i altres sectors a
AENOR Today

 

Exclusiu per als nostres clients

Estructura d'un pont, empreses constructores  



Solucions AENOR per al sector de la restauració

Nova Guia 9001 constructora  

Podcast Seguretat Alimentària

Estructura d'un pont, empreses constructores 

LABORATORI

Mà tocant la pantalla d'una tauleta tàctil 
Centre de referència per al sector alimentari.

Certificacions porcines

Nova Guia 9001 constructora  


Informe tendències de consum i la relació amb el benestar animal

Nova Guia 9001 constructora  

Descobreix tots els cursos disponibles del sector de l'alimentació

Cursos de formació