Salta navegació principal
Ets a: Home>AENOR verificarà la petjada de carboni del Zurich RNR Madrid
Notícia

AENOR verificarà la petjada de carboni del Zurich RNR Madrid

23/01/2023

Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid, la 45a edició de la Marató de la capital d'Espanya (MAPOMA), certificarà oficialment, i per primera vegada en l'àmbit internacional, el seu petjada de carboni d'acord amb l'estàndard internacional ISO 14064, amb un abast que comprèn la totalitat del cicle de vida necessari per a la realització d'un esdeveniment esportiu internacional d'aquesta dimensió. Amb tres distàncies, marató, mitja marató i 10 quilòmetres saludables, hi participaran 35.000 corredors procedents de tot el món, fet que reflecteix la magnitud de les mesures que abordarà l'organització.

La sostenibilitat és una línia estratègica en la qual està treballant des de fa anys MAPOMA i que culmina ara amb el càlcul i la verificació de la petjada de carboni de AENOR. El projecte compta amb la participació de Global Omnium, que posarà a disposició la tecnologia necessària per fer-ho possible a través de la seva plataforma GO2. En aquesta línia, Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid incorporarà 15 mesures a favor de la sostenibilitat de la prova que se celebrarà el 23 d'abril, i conclourà amb la certificació de la petjada de carboni.

La petjada de carboni és un instrument per determinar, avaluar i comunicar l'impacte d'una activitat sobre el canvi climàtic. AENOR durà a terme la verificació d'aquesta petjada de carboni; d'aquesta manera, assegurarà, de forma independent, que la declaració efectuada sobre les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle és completa. És a dir, exacta, coherent, transparent i sense discrepàncies notables.

Per part seva, Global Omnium, companyia líder nacional en la gestió del cicle integral de l'aigua, mesurarà totes les emissions generades, directament i indirectament, per les tres competicions del Zurich Rock ´n´ Roll Running Series Madrid.

AENOR i Global Omnium ja han col·laborat en altres proves esportives rellevants, entre altres el 69è Barcelona Banc Open Sabadell Trofeu Conde de Godó de tennis, la 40a Copa del Rei Mapfre de Vela, i el BBVA Open Internacional València de tennis femení. 

Zurich Rock 'n' Roll Running Series Madrid certificarà la seva petjada de carboni amb AENOR