La certificació d'oli d'oliva verge extra es basa en el compliment dels requisits que estableixen les normes UNE 34601 Especificació de producte, UNE 34605 Procés d'elaboració d'almàsseres i UNE 34606 Envasament.
Els requisits de les normes UNE i l'esquema de certificació dissenyat per AENOR estableix les bases fonamentals per a la implantació d'un sistema rigorós de processament i autocontrol dels diferents operadors (almàsseres i envasadors).
Els productes certificats estan sotmesos a un control exhaustiu que garanteix l'obtenció i la preservació de les característiques reglamentàries per a la qualificació de l'Oli d'Oliva Verge Extra.
La publicació, a finals de 2003, de les normes UNE sobre l'oli d'oliva verge extra posa a disposició del sector oleícola espanyol, trulls i envasadors una eina d'ajuda per a la diferenciació dels seus productes, tant en el mercat nacional com en l'internacional.
La certificació marca AENOR per a oli d'oliva verge extra es pot complementar amb auditories de seguretat alimentària a les envasadores com ISO 22000, BRCGS ,IFS, etc. amb l'objectiu d'optimitzar temps i costos.
Certificat AENOR de producte i dret d'ús de la marca AENOR, cosa que permet l'ús d'aquestes marques en els productes certificats i en la documentació promocional o comercial.