Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions>Programa d'autocontrol de l'etiquetatge Duroc (PAED)
Programa d'autocontrol de l'etiquetatge Duroc (PAED)
Programa d'autocontrol de l'etiquetatge Duroc (PAED)

Programa d'autocontrol de l'etiquetatge Duroc (PAED)

Programa d'autocontrol de l'etiquetatge Duroc (PAED)

​La importància de l'etiquetatge, símbol de garantia

L'objectiu d'aquest programa és avaluar l'etiquetatge d'aquells productes, carn i derivats carnis (peces càrnies), que posin la menció "Duroc" indicant-ne el % racial amb la mateixa mida i tipus de lletra en l'etiquetatge. Per a això es tindrà en compte als reproductors i/o al material genètic, que donaran origen als productes que es puguin etiquetar com a Duroc. Per poder fer ús de la menció Duroc, almenys un dels progenitors ha de ser Duroc de raça pura, inscrit en un llibre genealògic oficialment reconegut.

En el cas que el % no sigui 100% Duroc sinó que un sol dels progenitors es trobi inscrit dins un llibre genealògic oficialment reconegut, la denominació acceptada a l'etiquetatge serà la de 50% Duroc.

Qualsevol empresa participant del programa PAED que utilitza la menció DUROC en l'etiquetatge, haurà de proveir-se de ramaderies, escorxadors, sales d'especejament, magatzems frigorífics o altres empreses càrnies intermèdies, que formin part del programa.

La carn o els productes carnis objecte d'aquest programa hauran de procedir d'animals les granges dels quals formin part del programa.

La importància de l'etiquetatge i que la informació que continguin les etiquetes sigui correcta és clau per mantenir la confiança dels consumidors en la carn i els derivats carnis que hi ha avui al mercat.

La finalitat de desenvolupar i posar en funcionament aquest programa voluntari, PAED, és fer un control per part d'una entitat externa, que garanteixi que la carn i els derivats carnis que incloguin la menció Duroc compleixin amb la legislació d'etiquetatge vigent i amb els requisits d'aquest programa.

PAED és propietat de:

  • Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR)
  • Associació Nacional de Criadors de Bestiar Porcí Selecte (ANPS)
  • Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC)

Actualment AENOR actua com a Entitat de Certificació autoritzada pel Programa PAED per a l'avaluació d'explotacions de porcí sota aquest programa. 


​Certificación AENOR de Benestar Animal basat en Welfare Quality®, certificació de Producció Lliure d'Antibiòtics, certificació sobre el sistema de gestió per a un ús prudent d'antibiòtics, plecs privats de certificació, esquema de certificació de Benestar Animal i Bioseguretat d'INTERPORC, entre d'altres.

  • Certificat AENOR de conformitat amb el Programa d'Autocontrol de l'etiquetatge Duroc (PAED)