Salta navegació principal
Certificació Llet beta caseïna A2

Certificació Llet beta caseïna A2

Certificació Llet beta caseïna A2


Les proteïnes de la llet: la beta-caseïna 

La llet és una font important de proteïnes, entre les quals es troben les beta-caseïnes. Depenent de la genètica de les vaques que produeixen la llet, aquestes proteïnes poden ser de dos tipus: A1 o A2.

Beta caseïna A2

La llet amb proteïnes beta-caseïna A2 prové de vaques que, per la seva genètica, només produeixen aquest tipus de proteïna. Diversos estudis han demostrat que la beta-caseïna A2 confereix una millor digestibilitat a la llet i als productes lactis que la contenen.

Per oferir al consumidor un producte diferenciat, és necessari fer una selecció natural dels animals a la granja i assegurar que la llet que arriba al punt de venda sigui únicament beta-caseïna A2.

La certificació Llet beta-caseïna A2 garanteix que el producte s'ha obtingut de manera natural a la granja així com la seva traçabilitat fins al punt de venda durant tota la cadena de subministrament. En el cas de productes lactis elaborats a partir de llet amb aquesta certificació podran fer ús de la marca "Elaborat amb llet beta-caseïna A2". Gràcies a aquesta certificació, el consumidor té accés a un conjunt de productes d'excel·lent qualitat, fàcil digestió i una traçabilitat completa a origen.

Durant el procés d'auditoria, l'equip auditor s'encarrega d'avaluar minuciosament la conformitat dels aspectes definits al reglament. Entre aquests, es verifica el correcte procés de selecció del bestiar i la realització d'anàlisis genètiques per assegurar que la llet produïda és del tipus A2. Les avaluacions inclouen la presa de mostres de la llet per fer-ne l'anàlisi al laboratori, a l'efecte de confirmar si es tracta de llet 100% beta-caseïna A2.


L'obtenció de la certificació dona dret a l'ús de la marca en l'etiquetatge:

  • Llet beta-caseïna A2: Llet envasada.
  • Elaborat amb llet beta-caseïna A2: Productes lactis.



​Pots sol·licitar el Reglament particular per a la certificació de la producció de llet beta-caseïna A2, productes lactis elaborats amb llet beta-caseïna A2 i dels requisits de traçabilitat durant la cadena de subministrament mitjançant el formulari de sol·licitud d'informació o pressupost.