Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions>Certificació malbaratament alimentari zero
Certificació malbaratament alimentari zero

Certificació malbaratament alimentari zero

Certificació malbaratament alimentari zero


El malbaratament d'aliments és una problemàtica mundial que passa a tots els sectors de la societat actual i que, a més de conseqüències ambientals, socials i econòmiques, té un gran component ètic, ja que el 9% de la població mundial pateix fam.

Així, les organitzacions i els agents que pertanyen a la cadena agroalimentària necessiten fer valer els programes que desenvolupen per prevenir i reduir el malbaratament d'aliments.

La certificació malbaratament alimentari zero d'AENOR reconeix aquelles organitzacions que prioritzen la bona gestió preventiva i la valoració dels excedents que no es poden destinar a consum humà, dins l'abast definit, i eviten que es dipositin a l'abocador.

Gestió de recursos per evitar el malbaratament d'aliments

En resposta a aquesta necessitat, dins la seva plataforma de confiança Combatre el malbaratament alimentari, AENOR ofereix la solució de certificació malbaratament alimentari zero, que ajudarà les organitzacions a:

  • Transmetre confiança a clients i consumidors sobre el seu compromís i gestió del malbaratament d'aliments, a través d'una marca reconeguda com la marca AENOR.
  • Quantificar el malbaratament, establir metes concretes per prevenir-lo i minimitzar-lo i avaluar l'efectivitat de la seva gestió
  • Augmentar l'eficiència del seu sistema productiu i millorar els costos.
  • Alinear els seus objectius amb les estratègies europees d'economia circular.
  • Entre els aspectes avaluats per AENOR hi ha la prevenció i quantificació del malbaratament alimentari, la gestió eficient dels residus i el compromísamb la millora contínua.

Aquest segell distingeix l'efectivitat de les mesures implementades per les organitzacions per contribuir a la reducció del malbaratament d'aliments.

Com certificar-se en malbaratament zero?

Entre els aspectes avaluats per AENOR hi ha totes les accions que una organització posa en marxa per prevenir la generació d'excedents, i quan aquests es produeixen, se n'avalua la quantificació i gestió per reduir al mínim els aliments que es puguin destinar a eliminació, així com una gestió eficient dels residus i el compromís amb la millora contínua.

Aquest segell distingeix l'eficàcia de les mesures implementades per les organitzacions per combatre el malbaratament d'aliments.




La certificació malbaratament alimentari zero està desenvolupada per a aquelles organitzacions que estiguin implicades en la cadena agroalimentària, des de centrals de manipulació de fruites i hortalisses, indústries, centres logístics, gran distribució i punts de venda, fins a establiments hotelers i de restauració, entre d'altres.

Una vegada superat amb èxit el procés d'avaluació de conformitat amb els requisits establerts, l'organització obté la marca AENOR de Malbaratament Alimentari Zero, juntament amb la declaració de verificació en què s'indiquen els percentatges de producte destinats a cada categoria d'accions per minimitzar el malbaratament.

Una vegada superat el procés d'auditoria, l'organització obté:

  • Certificat AENOR de malbaratament alimentari zero
  • Llicència d'ús de la marca AENOR de malbaratament alimentari zero


Cap a Residu Zero



Primera empresa de distribució certificada per AENOR en malbaratament alimentari zero

Malbaratament alimentari

Quatre claus per reduir el malbaratament alimentari

Malbaratament alimentari