Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions>Productes origen animal per a exportació
Certificació de productes d'origen animal per a l'exportació
Certificació del sistema d'autocontrol per exportar productes d'origen animal, Reial decret 993/2014

Certificació de productes d'origen animal per a l'exportació

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Garantia i confiança en l'exportació de productes d'origen animal

La certificació del sistema d'autocontrol específic partint del que estableix el Reial decret 993/2014 és necessària per als establiments de productes d'origen animal i aliments que els continguin, que vulguin exportar els seus productes a l'entorn extracomunitari següent:

1. Països amb requisits de sanitat animal i/o salut pública diferents dels que estableix la Unió Europea

2. Països amb requisits diferents dels establerts a la Unió Europea que exigeixen que hi hagi llistes específiques d'establiments.

3. Proveïdors d'establiments exportadors a països tercers

Les auditories es fan per verificar la implantació dels diferents requisits extracomunitaris i el correcte funcionament del sistema auditat d'autocontrols específics, a través de la realització d'exercicis de traçabilitat de les partides destinades a l'exportació.

Si a més ets exportador de productes agroalimentaris, has de conèixer la llei de 2016 FSMA Food Safety Modernization Act, elaborada per la FDA dels Estats Units, que busca millorar la seguretat alimentària dels aliments, en particular els provinents de països tercers. Aquesta llei estableix els requisits per a l'exportació de productes agroalimentaris destinats als Estats Units, al mateix temps que facilita a les empreses la seva consolidació en el mercat americà.

Aquesta certificació està dirigida als establiments que intervenen en la producció i exportació de productes d'origen animal destinats al consum humà o aliments que en continguin a països amb requisits diferents dels de la Unió Europea.

Per la seva estructura, basada en la traçabilitat, aquesta certificació és de fàcil integració en qualsevol altre sistema que contingui aquest aspecte dins el seu procés i sigui una certificació acreditada partint de la norma UNE-EN ISO/IEC 17065 (BRC, IFS, norma de qualitat d'ibèric, ETG pernil serrà, etc.) ​

AENOR disposa d'un centenar d'empreses certificades de tots els sectors de l'àmbit d'aliments d'origen animal.


Curs: Protocol per a la certificació de sistemes d'autocontrol per a l'exportació SAE - versió 3

Gestió de les reclamacions