Aplicació d'ISO 22000 i programes de prerequisits en la indústria agroalimentària o de fabricació d'envasos per a ús alimentari: Garantia d'aliments segurs
FSSC
22000 és un esquema de certificació complet per a sistemes de gestió de seguretat alimentària basat en les normes existents
ISO
22000, ISO
22003 i especificacions tècniques per a programes de prerequisits del sector corresponent (producció d'aliments, fabricació d'envasos per a la indústria alimentària o per al transport i emmagatzematge d'aliments), que s'ha inclòs a l'abast de l'esquema en la versió 4.1 publicada el juliol de 2017.
A més hi ha una sèrie de requisits addicionals establerts en l'esquema FSSC relatius a especificacions per a serveis, supervisió del personal, gestió de materials d'entrada, food defense, prevenció del frau, gestió d'al·lergògens, etiquetatge, control ambiental.
Les organitzacions que obtenen el certificat de conformitat amb el FSSC, apareixen al Registre d'Organitzacions Certificades del FSSC, que és d'accés públic (https://www.fssc22000.com/certified-organizations/)
L'esquema FSSC
22000 està homologat per la Global Food Safety Initiative igual que altres esquemes de seguretat alimentària, com per exemple BRC o IFS.
Al costat d'aquesta certificació, AENOR dona la possibilitat d'obtenir de manera addicional els certificats de
Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i/o
GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com
obtenir els tres certificats.