Salta navegació principal
Certificat Gastroquality Taste

Certificat Gastroquality Taste

Certificat Gastroquality Taste

​Gastroquality taste avala els productes alimentaris excel·lents que agraden als consumidors

Gastroquality Taste neix del treball conjunt de Gastroquality i AENOR amb l'objectiu de crear un certificat per fer valer els productes que agraden als consumidors. Avui dia trobem una gran varietat de productes d'alimentació al mercat, cosa que fa necessari trobar una eina que permeti diferenciar-los i arribar al consumidor més fàcilment.

El certificat es basa exclusivament en l'opinió dels consumidors. Per obtenir el certificat Gastroquality Taste cal que els productes se sotmetin a un tast cec amb 80 consumidors habituals del producte. Aquesta metodologia desenvolupada per AENOR, consisteix en una avaluació per part dels consumidors de diversos aspectes dels productes com el gust, l'olor, la textura, l'aspecte i la valoració global. El segell Gatroquality destaca els productes que, des d'un punt de vista sensorial, reuneixen totes les característiques per ser certificats per la seva excel·lència.

El certificat té una durada de 3 anys, per bé que anualment es fan tastos de seguiment per verificar que el producte manté les seves qualitats organolèptiques.

Els tastos dels productes es duen a terme a la sala de tastos de AENOR Laboratori, on personal tècnic especialitzat selecciona als consumidors objectiu, prepara les mostres i duu a terme el tast. Amb totes les dades obtingudes es fa un estudi estadístic de què s'obtenen els valors finals que determinaran la certificació del producte.​Totes les empreses d'alimentació tenen la necessitat de fer anàlisis per garantir la qualitat i seguretat dels seus processos i productes. AENOR Laboratori dona resposta a les necessitats d'anàlisi del sector en els àmbits microbiològic, físic químic i sensorial.

​Una vegada superat el tast amb els requisits exigits, el fabricant obté un certificat per al producte tastat, i pot fer-ne servir la imatge a l'etiqueta.


​AENOR és una entitat de certificació reconeguda no només per les empreses, sinó per la majoria dels consumidors. El seu rigor i prestigi permeten que una marca com Gastroquality taste arribi fàcilment als consumidors, i compleixi l'objectiu de diferenciar els productes certificats.

A la pàgina web www.gastroquality.org trobaràs més informació sobre el procés de certificació i dels avantatges del certificat.

AENOR Laboratori

Aliments segurs i de qualitat amb anàlisis

Laboratori