La garantia que el tractament dels productes alimentaris es fa de manera higiènica
APPCC és un sistema internacionalment reconegut que ajuda les organitzacions de la indústria d'aliments a identificar els riscos de seguretat alimentària, evitar perills relacionats i complir la reglamentació vigent.
Els principis per a l'aplicació de l'APPCC estan recollits al Codex Alimentarius, que reuneix una sèrie de normes alimentàries internacionalment adoptades, identifiquen els principis essencials d'higiene dels aliments aplicables durant tota la cadena alimentària; recomanen l'aplicació de criteris basats en el sistema d'HACCP per elevar el grau d'innocuïtat alimentària; indiquen com fomentar l'aplicació d'aquests principis, i faciliten orientació per a codis específics que es puguin necessitar per als sectors de la cadena alimentària, els processos o els productes bàsics, amb l’objecte d'ampliar els requisits d'higiene específics per a aquests sectors.
Aquestes certificacions són perfectament integrables amb altres esquemes de certificació, i hi ha la possibilitat d'obtenir-les de manera immediata amb les certificacions de
ISO 22000,
FSSC,
BRC Food,
BRC Packaging,
IFS Food o IFS PAC Secure. Si el certificat és de
BRC Storage & Distribution o de
IFS Logisitcs, tens l'oportunitat de rebre directament la certificació d'APPCC. Informa't sobre com
obtenir els certificats.