Elaboració de pernil serrà reproduint el mètode tradicional per garantir la textura, el gust i l'aroma característics del producte final
La menció PERNIL SERRÀ està actualment protegida a través del Reglament 509/2006 sobre les especialitats tradicionals garantides dels productes alimentaris.
Reglament (CE) núm. 1204/2008 de la Comissió, de 3 de desembre de 2008, relatiu a la inscripció de determinades denominacions al registre d'especialitats tradicionals garantides establert al Reglament (CE) núm. 509/2006 del Consell sobre les especialitats tradicionals garantides dels productes agrícoles i alimentaris
Els productes comercialitzats amb aquesta menció han d'estar certificats per una entitat acreditada que verifiqui el compliment del plec de condicions per a l'elaboració d'aquesta especialitat tradicional garantida.
Per a la concessió i el manteniment del certificat, AENOR fa controls periòdics, que inclouen tasques d'auditoria i assaig, per verificar que el sistema d'autocontrol de l'elaborador garanteix els requisits d'aplicació relatius a característiques de primeres matèries, condicions específiques de les diferents fases d'elaboració del producte i característiques fisicoquímiques i organolèptiques del producte final, així com els temps de cura establerts per la norma.