Porcí
Boví de carn
Pollastre de carn
Avicultura de posta
Aqüicultura
Més valor afegit per al consumidor
El sector primari s'enfronta a una sèrie de reptes en els pròxims anys motivat pels nous hàbits de consum i per la creixent sensibilitat del consumidor pels sistemes de cria d'animals destinats a la producció d'aliments.
Aspectes com el benestar animal, l'origen o la limitació de l'ús d'antibiòtics tenen cada vegada més importància i contribueixen a una millora en la competitivitat del sector i un valor afegit per a un consumidor cada vegada més exigent.
La producció animal en granges i en centres d'aqüicultura preveu l'ús d'antibiòtics en els seus processos, que té com a objectiu principal la seva aplicació selectiva per evitar la disseminació de resistència bacteriana.
Certificació en producció d'animals lliure d'antibiòtics. El procediment de l'auditoria té com a finalitat determinar la conformitat de tot el procés de producció d'animals lliure d'antibiòtics. Així, la certificació d'AENOR atorga un valor afegit que contribueix a una millora en la confiança del consumidor a més de contribuir a les estratègies de control davant la resistència bacteriana als antibiòtics.
Producció primària, indústria alimentària
La producció d'animals lliure d'antibiòtics es pot integrar amb la certificació de benestar animal, així com amb altres sistemes de gestió com ISO 9001, ISO 14001 O ISO 45001 entre d'altres.
AENOR va lliurar el primer certificat d'aquest producte a l'empresa Jamones Airesano S.L., amb la certificació de la seva producció lliure d'antibiòtics en bestiar porcí des del deslletament.
Certificacions porcines
Baixada gratuïta