L'agrosostenibilitat o producció de cultius sostenible és una demanda real dels consumidors i de la societat, així com una oportunitat per a les organitzacions del sector alimentari i les seves marques per establir nous vincles amb el consumidor, basats en valors alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.
La certificació AENOR de Producció de Cultiu Sostenible es basa en l'agroecologia i es troba totalment alineada amb l'estratègia d'Europa per complir amb l'Agenda 2030 a través del «Pacte Verd Europeu» i l'Estratègia «De la granja a la taula», l'objectiu del qual és aconseguir un ecosistema alimentari just, saludable i en equilibri.
El nostre propòsit és proporcionar una eina a productors i indústries per generar aliments saludables amb un sistema de producció que permeti mantenir la productivitat, augmentar la fertilitat del sòl i la biodiversitat, i reduir la petjada ambiental de la seva activitat.
En relació amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, se certifica l'adopció de pràctiques de producció sostenible que compleixen amb l'ODS 2, relatiu a la lluita contra la fam; amb l'ODS 12, garantint sistemes de producció de cultius més sostenibles i la preservació d'aquests valors fins al consumidor; així com amb l'ODS 13, mitjançant l'adopció de bones pràctiques de cultius que permeten combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
La solució de la Certificació de Producció de Cultiu Sostenible s'ha dissenyat com un model dinàmic, d'aplicació a les empreses que participen en la cadena alimentària des de la producció agrícola fins a la distribució.
Aquest model de certificació contribueix al fet que les organitzacions puguin implantar:
Cursos relacionats amb l'agroecologia i els cultius sostenibles
Normes relacionades
Aquest model és aplicable a organitzacions de qualsevol grandària que pertanyin a la cadena de subministrament en l'àmbit de la producció agrícola i derivats, des de la producció al camp fins a la seva distribució al consumidor.
Les primeres experiències de certificació s'han dut a terme en l'àmbit dels cítrics, cereals, hortícoles i oliverars.
AENOR ofereix unes condicions adaptades a la mida i necessitats de cada organització.
Global GAP i Add ons.
Després de l'avaluació de la conformitat amb els requisits d'aplicació, l'organització obté:
Castillo de Canena aposta per un oliverar sostenible
Més informació
Agrosostenibilitat: una realitat que continua avançat
Agrosostenibilitat: repte i futur del sector agrícola