L'agroecologia producció de cultius sostenibles és una demanda real dels consumidors i de la societat, així com una oportunitat per a les organitzacions del sector alimentari i les seves marques per establir nous vincles amb el consumidor basats en valors alineats amb els ODS o objectius de desenvolupament sostenible.
Certifiquem el cultiu sostenible en el marc del Pacte Verd
La certificació AENOR de Producció de Cultiu Sostenible neix del concepte d'agroecologia i es troba totalment alineada amb l'estratègia d'Europa en l'Agenda 2030 a través del «Pacte Verd Europeu» i l'Estratègia «de la granja a la taula» amb el propòsit d'aconseguir un sistema alimentari just, saludable i respectuós amb el medi ambient.
Té com a propòsit servir com a eina a productors i indústries per proporcionar aliments saludables amb un sistema de producció que permeti mantenir la productivitat, augmentar la fertilitat del sòl i la biodiversitat i reduir la petjada ambiental de la producció d'aliments.
La certificació de Producció de cultiu sostenible i la seva contribució als ODS
En relació amb la seva contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible, l'agroecologia, o agricultura sostenible, és una eina clau per lluitar contra el canvi climàtic i contra les desigualtats en la distribució d'aliments. Així, podem destacar la contribució de l'agroecologia i de la certificació de Producció de cultiu sostenible a l'ODS 2, relatiu a la lluita contra la fam, a l'ODS 12, garantint sistemes de producció de cultius més sostenibles i la preservació d'aquests valors fins al consumidor, i també a l'ODS 13, mitjançant l'adopció de bones pràctiques de cultius que permeten combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
L'agrosostenibilitat contribueix a canalitzar la transformació de les dimensions ambientals, econòmiques i socials presents en els sistemes agroalimentaris.
Beneficis dels cultius sostenibles certificats per AENOR
La solució de certificació de Producció de cultiu sostenible s'ha dissenyat com un model dinàmic, d'aplicació a les empreses que participen en la cadena alimentària des de la producció agrícola de cultius fins a la distribució:
Com contribueix la certificació en les organitzacions en el marc de l'agroecologia? Aquest model de certificació contribueix a fer possible que les organitzacions puguin potenciar:
- Un ús responsable i eficient dels recursos naturals per reduir la pressió de la nostra agricultura sobre aquests recursos.
- El foment de la biodiversitat de flora i fauna per aconseguir un equilibri en l'ecosistema de producció.
- La reducció de l'ús d'inputs nocius per minimitzar-ne l'impacte en el medi ambient, en la biodiversitat animal i en la salut de les persones.
- L'aplicació de bones pràctiques de cultiu sostenible que afavoreixin la biodiversitat, evitin l'erosió del sòl i en millorin l'estructura.
- L'aplicació de bones pràctiques socials en producció i durant tota la cadena de subministrament.
- Una major disponibilitat d'aliments saludables, sostenibles i socialment responsables a l'abast del consumidor.
- Contribuir a l'Agenda 2030 a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: ODS 2, ODS 12 i ODS 13.
Cursos relacionats amb l'agroecologia i els cultius sostenibles
Normes relacionades