Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions>Certificació de Producció de Cultiu Sostenible
AENOR i agrosostenibilitat en el marc dels ODS: Certificació de producció de cultiu sostenible

AENOR i agrosostenibilitat en el marc dels ODS: Certificació de producció de cultiu sostenible

AENOR i agrosostenibilitat en el marc dels ODS: Certificació de producció de cultiu sostenible

L'agrosostenibilitat o producció de cultius sostenible és una demanda real dels consumidors i de la societat, així com una oportunitat per a les organitzacions del sector alimentari i les seves marques per establir nous vincles amb el consumidor, basats en valors alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

Certifiquem el cultiu sostenible en el marc del Pacte Verd Europeu

La certificació AENOR de Producció de Cultiu Sostenible es basa en l'agroecologia i es troba totalment alineada amb l'estratègia d'Europa per complir amb l'Agenda 2030 a través del «Pacte Verd Europeu» i l'Estratègia «De la granja a la taula», l'objectiu del qual és aconseguir un ecosistema alimentari just, saludable i en equilibri. 

El nostre propòsit és proporcionar una eina a productors i indústries per generar aliments saludables amb un sistema de producció que permeti mantenir la productivitat, augmentar la fertilitat del sòl i la biodiversitat, i reduir la petjada ambiental de la seva activitat.

La certificació de Producció de cultiu sostenible i la seva contribució als ODS

En relació amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, se certifica l'adopció de pràctiques de producció sostenible que compleixen amb l'ODS 2, relatiu a la lluita contra la fam; amb l'ODS 12, garantint sistemes de producció de cultius més sostenibles i la preservació d'aquests valors fins al consumidor; així com amb l'ODS 13, mitjançant l'adopció de bones pràctiques de cultius que permeten combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Beneficis dels cultius sostenibles certificats per AENOR

La solució de la Certificació de Producció de Cultiu Sostenible s'ha dissenyat com un model dinàmic, d'aplicació a les empreses que participen en la cadena alimentària des de la producció agrícola fins a la distribució.

Aquest model de certificació contribueix al fet que les organitzacions puguin implantar:

  • Un ús responsable i eficient dels recursos naturals per evitar-ne la sobreexplotació i repercutir de manera directa sobre els cultius.
  • El foment de la biodiversitat de flora i fauna per aconseguir que l'ecosistema agrari estigui en equilibri.
  • La reducció d'entrades, amb la reducció de costos i, en alguns casos, la prevenció d'impactes negatius en la salut.
  • Pràctiques de mínim conreu, que evitin l'erosió del sòl i en millorin l'estructura.
  • L'aplicació de bones pràctiques socials durant tota la cadena de producció i subministrament.
  • La seva contribució al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS 2, ODS 12 i ODS 13.

Cursos relacionats amb l'agroecologia i els cultius sostenibles

Normes relacionades

Després de l'avaluació de la conformitat amb els requisits d'aplicació, l'organització obté:

  • Certificat AENOR de PRODUCCIÓ DE CULTIU SOSTENIBLE.  
  • Llicència d'ús de la Marca PRODUCCIÓ DE CULTIU SOSTENIBLE d'AENOR.


Castillo de Canena aposta per un oliverar sostenible


Agrosostenibilitat: una realitat que continua avançat


Agrosostenibilitat: repte i futur del sector agrícola