La Norma UNE-EN ISO 22000: 2018 especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió per assegurar la innocuïtat dels aliments durant tota la cadena alimentària des del punt de venda fins al consum final.
Quatre són les principals línies en les quals se centra la versió de 2018:
Al costat d'aquesta certificació, AENOR dona la possibilitat d'obtenir de manera addicional els certificats de Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i/o GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com obtenir els tres certificats.
Si a més ets exportador de productes agroalimentaris, has de conèixer la llei de 2016 FSMA Food Safety Modernization Act, elaborada per la FDA dels Estats Units, que busca millorar la seguretat alimentària dels aliments, en particular els provinents de països tercers. Aquesta llei estableix els requisits per a l'exportació de productes agroalimentaris destinats als Estats Units, al mateix temps que facilita a les empreses la seva consolidació en el mercat americà.
La norma ISO 22000 està dirigida a qualsevol tipus d'organització de la cadena alimentària, amb independència de la seva mida i complexitat, que cerca una gestió integrada i coherent de la innocuïtat dels aliments, més enllà dels requisits establerts per la legislació.
L'organització obté el certificat i la llicència d'ús de la marca d'AENOR de sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments i certificat i la llicència d'ús de la marca de IQNET.
A més les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen de subscripció gratuïta a la revista mensual AENOR.
Per la seva estructura basada en la gestió de riscos, la certificació ISO 22000 es pot integrar amb la UNE-EN ISO 9001, així com amb qualsevol norma de seguretat alimentària: FSSC, BRC, IFS, etc.
Marca AENOR de Seguretat AlimentàriaUNE - EN ISO 22000
Marca IQNetRECOGNIZED CERTIFICACION
AENOR té l'acreditació ISO/IEC 17021:2015 d'ENAC sobre la base de la norma ISO 22000 des de l'any 2008, segons s'indica a l'annex tècnic del web d'ENAC.
Descobreix tota la formació disponible de la norma ISO 22000
Més informació
Podcast Seguretat Alimentària