Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sector alimentari - Certificacions>Seguretat alimentària 22000
Norma ISO 22000 de seguretat alimentària

Norma ISO 22000 de seguretat alimentària

Norma ISO 22000 de seguretat alimentària


Seguretat alimentària, una responsabilitat de tots 

La Norma UNE-EN ISO 22000: 2018 especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió per assegurar la innocuïtat dels aliments durant tota la cadena alimentària des del punt de venda fins al consum final.

Quatre són les principals línies en les quals se centra la versió de 2018:

Objectius:

  • Reforçar la seguretat alimentària.
  • Fomentar la cooperació entre totes les parts involucrades en la cadena alimentària, els governs nacionals i organismes transnacionals.
  • Assegurar la protecció del consumidor i enfortir la seva confiança.
  • Establir requisits de referència (elements clau) per als sistemes de gestió de la seguretat alimentària.
  • Millorar el rendiment dels costos durant la cadena de subministrament alimentària.

Beneficis:

  • Facilita el compliment de la legislació d'aplicació.
  • Integra els principis de l' APPCC en un sistema de gestió de l'organització gràcies a la seva estructura d'alt nivell (HLS) basada en la gestió de riscos.
  • Es basa en el cicle de millora contínua PDCA (Planificar, Fer, Comprovar, Actuar).
  • Proporciona una comunicació organitzada i eficaç, amb totes les parts interessades.
  • Proporciona confiança als consumidors.
  • ​Millora la documentació.​​​
  • Control més eficient i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentària.
  • Gestió sistemàtica dels requisits previs.
  • Estalvia temps i costos, en fer les auditories d'ISO 22000 juntament amb altres esquemes de seguretat alimentària (FSSC, BRCGS, IFS).
  • A més, amb una implantació adequada de l'ISO 22000 i ISO ​9000 es dona resposta als requisits exigits pels protocols privats BRCGS i IFS.​

Al costat d'aquesta certificació, AENOR dona la possibilitat d'obtenir de manera addicional els certificats de Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i/o GMP partint de Codex Alimentarius. Informa't sobre com obtenir els tres certificats.

Si a més ets exportador de productes agroalimentaris, has de conèixer la llei de 2016 FSMA Food Safety Modernization Act, elaborada per la FDA dels Estats Units, que busca millorar la seguretat alimentària dels aliments, en particular els provinents de països tercers. Aquesta llei estableix els requisits per a l'exportació de productes agroalimentaris destinats als Estats Units, al mateix temps que facilita a les empreses la seva consolidació en el mercat americà.

La norma ISO 22000 està dirigida a qualsevol tipus d'organització de la cadena alimentària, amb independència de la seva mida i complexitat, que cerca una gestió integrada i coherent de la innocuïtat dels aliments, més enllà dels requisits establerts per la legislació.

L'organització obté el certificat i la llicència d'ús de la marca d'AENOR de sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments i certificat i la llicència d'ús de la marca de IQNET.

A més les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen de subscripció gratuïta a la revista mensual AENOR.

Per la seva estructura basada en la gestió de riscos, la certificació ISO 22000 es pot integrar amb la UNE-EN ISO ​ 9001​​​​, així com amb qualsevol norma de seguretat alimentària: FSSC, BRC, IFS​, etc.

Marca AENOR de seguretat alimentària  UNE-EN ISO 22000

Marca AENOR de Seguretat Alimentària
UNE - EN ISO 22000

Marca IQNetMANAGEMENT SYSTEM

Marca IQNet
RECOGNIZED CERTIFICACION

AENOR té l'acreditació ISO/IEC 17021:2015 d'ENAC sobre la base de la norma ISO 22000 des de l'any 2008, segons s'indica a l'annex tècnic del web d'ENAC.

Marca AENOR de seguretat alimentària  UNE-EN ISO 22000


Descobreix tota la formació disponible de la norma ISO 22000

Cursos de formació

Podcast Seguretat Alimentària

Estructura d'un pont, empreses constructores