Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Automoció>UNE 310001 Tallers de reparació de vehicles
Certificació de Tallers de Reparació d'Automòbils: UNE 310001
UNE 31001 Tallers de reparació de vehicles

Certificació de Tallers de Reparació d'Automòbils: UNE 310001

Certificació de Tallers de Reparació d'Automòbils: UNE 310001

Prestació de serveis dels tallers de reparació d'automòbils

El juny 2016 UNE va publicar la norma UNE 310001 de tallers de reparació de vehicles automòbils, amb l'objectiu que els tallers puguin accedir a una certificació que acrediti la qualitat de les seves reparacions.

L'objectiu és dotar els tallers d'una certificació que actuï com a eina capaç de reflectir i mesurar la qualitat de la seva resposta a les necessitats del client de la manera més objectiva possible, a més d'assegurar el compliment legal en prevenció de riscos laborals i medi ambient, entre d'altres.

Aspectes a considerar

La certificació té en consideració tots els aspectes propis dels tallers de reparació de vehicles automòbils i de la reparació, instal·lació i manteniment d'aquests i dels seus equips, sistemes i components, incloent-hi la prestació del servei, els aspectes de gestió, les instal·lacions, etc.

Els tallers que vulguin iniciar aquest procés de certificació han d'estar degudament autoritzats o registrats pels organismes competents, de conformitat amb la legislació vigent, en qualsevol de les seves branques, especialitats o subespecialitats. Els tallers a més han de tenir, expressament, un local per al desenvolupament de la seva activitat.

La norma UNE 310001 té requisits de qualitat, medi ambient o salut i seguretat a la feina, per la qual cosa es pot beneficiar de la interacció amb altres sistemes de gestió com (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001).Una vegada superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma UNE 310001, l'organització obté:

  • El certificat AENOR 
  • La llicència d'ús de la marca d'AENOR. 
  • Voluntàriament, una placa metàl·lica per a la seva col·locació a l'exterior del taller.

Marca AENOR de Tallers de reparació UNE 310001

Marca AENOR de Tallers de reparació
UNE 310001