Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Automoció>Qualitat automoció IATF 16949
IATF 16949:2016 Gestió de la Qualitat en el Sector de l'Automoció

IATF 16949:2016 Gestió de la Qualitat en el Sector de l'Automoció

IATF 16949:2016 Gestió de la Qualitat en el Sector de l'Automoció
​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​IATF 16949:2016. Requisits per a organitzacions productores de peces i peces de recanvi en automoció.

La norma IATF 16949 estableix els requisits particulars per a l'aplicació de norma ISO 9001 per a la producció en sèrie i peces de recanvi original en la indústria de l'automòbil. La certificació és un requisit indispensable per a tots els proveïdors que subministren directament als constructors i, depenent dels requisits contractuals dels clients, també per a proveïdors dels nivells inferiors.

L'objectiu principal de la norma IATF 16949 és la millora contínua, posant èmfasi en la prevenció de defectes i de les deixalles en la cadena de subministrament. Per això, la norma assegura que els components, les peces i els sistemes de seguretat de l'automòbil compleixen els requisits especificats pels clients així com la reglamentació aplicable. D'altra banda, aquesta norma impulsa la millora contínua dels productes a millors preus, així com la investigació i desenvolupament de nous components que influeixen en la seguretat del vehicle i el seu entorn.

Els canvis principals en aquesta versió són:

  • L'aplicabilitat per als productes que incorporen programa. 
  • Els requisits addicionals sobre la seguretat del producte. 
  • L'enfortiment de l'enfocament a processos introduint el pensament basat en riscos.
  • Es potencia el control de proveïdors i processos subcontractats. 
  • S'introdueixen conceptes de responsabilitat social corporativa. 
  • Els processos per a la gestió de garantia. 

Aquest document és fruit del treball desenvolupat per experts en la indústria de l'automòbil per tal d'implementar iniciatives que millorin la qualitat del sistema de gestió en el sector.​​

​En ser una certificació basada en l'ISO 9001 es poden integrar els sistemes de gestió mediambiental ISO 14001 i seguretat i salut al treball (ISO 45001) així com la gestió metrològica (ISO 10012).

Un cop superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma IATF 16949, l'organització obté:

  • El Certificat AENOR de Sistema de Gestió de Qualitat per a la indústria de l'automòbil.
  • La llicència d'ús de la marca Sistema de Gestió de Qualitat, d'AENOR.
  • El certificat IQNet, passaport per a un accés internacional de la certificació ISO 9001. Amb aquest, el vostre certificat AENOR quedarà reconegut per les entitats de certificació líders en l'àmbit internacional.
  • La llicència d'ús de la Marca IQNet.
Marca AENOR de Sistema de gestió de la qualitat en automoció

Marca AENOR d'accessibilitat TIC​

Marca IQNet MANAGEMENT SYSTEM

Marca IQNetMANAGEMENT SYSTEM

​AENOR desenvolupa la seva activitat en el sector de l'automòbil des de l'any 1997 amb més de 500 certificats emesos segons els diversos referencials del sector, i té a la seva cartera clients com Grupo Antolin, Ficosa, Arcelormittal España, Saint Gobain, Valeo, Total o el Grup Maier, entre d'altres. AENOR té l'acreditació de la IATF (International Automotive Task Force).​




Descobreix els cursos disponibles sobre la norma IATF 16949

Gestió de les reclamacions