Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Automoció>Qualitat automoció ISO/TS 16949
Sistemes de gestió de la qualitat en el sector automoció ISO/TS 16949
Sistema de Gestió de la Qualitat per a la indústria de l'automòbil UNE-ISO_TS 16949

Sistemes de gestió de la qualitat en el sector automoció ISO/TS 16949

Sistemes de gestió de la qualitat en el sector automoció ISO/TS 16949

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​El referencial imprescindible per a la indústria de l'automòbil

La norma UNE-ISO/TS 16949:2009estableix els requisits particulars per a l'aplicació de la Norma ISO 9001 per a la producció en sèrie i peces de recanvi original en la indústria de l'automòbil. La certificació és un requisit indispensable per a tots els proveïdors que subministren directament als constructors i, depenent dels requisits contractuals dels clients, també per a proveïdors dels nivells inferiors.​

L'objectiu principal de la norma UNE-ISO/TS 16949 és la millora contínua posant èmfasi en la prevenció de defectes i del residus en la cadena de subministrament. Per això, la norma assegura que els components, peces i sistemes de seguretat de l'automòbil compleixen els requisits especificats pels clients així com la reglamentació aplicable. D'altra banda, aquesta norma impulsa la millora contínua dels productes a millors preus, així com la investigació i el desenvolupament de nous components que influeixen en la seguretat del mateix vehicle i el seu entorn.

En ser una certificació basada en ISO 9001 es poden integrar els sistemes de gestió mediambiental ISO 14001 i seguretat i salut laboral (OHSAS 18001) així com la gestió metrològica (ISO 10012).​​

Un cop superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma UNE-ISO/TS 16949, l'organització obté:

  • El Certificat AENOR de Sistema de Gestió de Qualitat per a la indústria de l'automòbil.
  • La llicència d'ús de la marca Sistema de Gestió de Qualitat, d'AENOR.
  • El certificat IQNet, passaport per a un accés internacional de la certificació ISO 9001. Amb aquest, el vostre certificat AENOR quedarà reconegut per les entitats de certificació líders en l'àmbit internacional.
  • La llicència d'ús de la marca IQNet.​

A més, les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen d'accés gratuït a AENORnet i subscripció a la revista mensual AENOR.

Marca AENOR de Sistema de gestió de la qualitat en automoció

Marca AENOR d'accessibilitat TIC​

​ 
Marca IQNet MANAGEMENT SYSTEM

Marca IQNet
MANAGEMENT SYSTEMAENOR desenvolupa la seva activitat en el sector de l'automòbil des de l'any 1997 amb més de 500 certificats emesos segons el referencial UNE-ISO/TS 16949, i a la seva cartera té clients com el Grup Antolin, Ficosa, Arcelormittal Espanya, Saint Gobain, Valeo, Total o el Grup Maier, entre altres. AENOR compta amb l'acreditació del IATF (International Automotive Task Force).