Salta navegació principal
Procés de certificació

Procés de certificació

Enumeració de números de l'u al nou, els passos de la certificació

Deu claus per fer amb èxit auditories en remot

Mà tocant la pantalla d'una tauleta tàctil 

AENOR ajuda a gestionar el procés d'auditoria de les organitzacions per poder-les portar a terme en remot, garantint la confiança dels sistemes, així com la qualitat i l'adequació dels processos. Aquest article ofereix deu claus perquè les organitzacions puguin emprendre amb èxit una auditoria en remot.

#QuedatACasa #AENORSempreAmbTu Llegir l'article

Davant de situacions difícils és imprescindible trobar solucions factibles. Agilitzar els processos d'auditoria i poder seguir duent a terme la nostra feina de manera que es permeti verificar la implantació dels sistemes de gestió en les millors condicions de fiabilitat, segueix ajudant a demostrar la confiança dels sistemes per garantir la qualitat i l'adequació dels processos.

 Veure infografia

Mà tocant la pantalla d'una tauleta tàctil
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

La certificació és el reconeixement al treball en equip, a l'esforç de les organitzacions i empreses... És la merescuda recompensa per a aquelles empreses que decideixen iniciar el camí de la certificació i millorar els seus processos organitzatius i la seva capacitat competitiva.

Aquests són els passos necessaris per aconseguir-ho:

Procés certificació pas un

SOL·LICITUD DE PRESSUPOST A AENOR

Dona'ns unes quantes dades bàsiques per poder enviar-te una oferta personalitzada i sense compromís. Només serà un minut.

Procés certificació pas dos 

ACCEPTACIÓ DE L'OFERTA

Un cop estàs d'acord amb l'oferta que t'ha presentat AENOR, has d'emplenar l'annex “Acceptació d'oferta”. A partir d'aquí, ha començat el procés de certificació.

Procés certificació pas tres 

ASSIGNACIÓ DE L'EQUIP AUDITOR I PLANFICACIÓ D'AUDITORIA

AENOR et comunica el nom del tècnic responsable de la teva certificació. El tècnic t'assignarà un equip auditor. L'equip auditor es posarà en contacte amb tu per planificar l'auditoria.

Procés certificació pas quatre 

AUDITORIA

Quan arriba la data prevista, l'equip auditor visita les vostres oficines i avalua les no-conformitats o desviacions i també els vostres punts forts. Segons aquesta anàlisi, els nostres experts determinen l'abast, per tal de “delimitar” l'aplicació del sistema de gestió, i els requisits de l'avaluació que cal fer.

L'últim dia de l'auditoria, l'equip auditor elaborarà un informe d'auditoria que llegirà davant de la vostra organització en una reunió final.

Procés certificació pas cinc 

PLA D'ACCIONS CORRECTIVES

A partir de desviacions detectades durant l'auditoria i reflectides a l'informe, l'organització té un termini de 30 dies per presentar el Pla d'accions correctives.

Procés certificació pas sis 

CONCESSIÓ I CERTIFICACIÓ

Si l'equip auditor considera que les accions correctives aplicades són les adequades, emet una proposta de concessió del certificat. Si no ho fossin, demana a l'organització una revisió del Pla d'accions correctives. L'auditor proposa la seva decisió al Comitè d'Avaluació i Decisió, que pren la decisió final. Un cop aprovada la concessió del certificat, s'emet i s'envia a l'organització juntament amb la llicència d'ús de la marca d'AENOR, i ja es pot utilitzar la marca de certificació en factures, albarans, pàgina web, etc…

Procés certificació pas set 

AUDITORIA EXTRAORDINÀRIA (en alguns casos)

Abans de prendre la decisió de no-concessió del certificat, hi ha la possibilitat de fer una auditoria extraordinària.

Procés certificació pas vuit 

SEGUIMENT ANUAL

L'empresa ha de dur a terme auditories internes amb intervals planificats per informar sobre el sistema de gestió, el seu manteniment i les oportunitats de millora.

Per part seva, els experts d'AENOR faran anualment una auditoria de seguiment per contrastar l'adequació del sistema implantat a la norma i ajudar l'empresa a detectar les possibles desviacions.

Procés certificació pas nou 

RENOVACIÓ

Generalment, cada tres anys es fa una auditoria de renovació, en què s'avaluen els requisits amb més profunditat que en el seguiment anual.

​ 
Comencem?​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


​​​​​