La certificació per a plaques ondulades de fibrociment consta de dues etapes clarament diferenciades. En una primera fase, el peticionari del certificat haurà d'implantar un sistema documental, basat en l'ISO 9001. Alhora, haurà de controlar el producte i els equips de mesura, tal com es recull en els reglaments de certificació.
Posteriorment, els serveis tècnics d'AENOR es desplacen al centre de producció per tal de fer una visita per verificar que es compleixen les exigències del document de certificació. Es prendran mostres dels models que s'hagin de certificar i s'enviaran a un dels laboratoris, acreditats per ENAC, que col·laboren amb AENOR en el procés de certificació.
Un cop s'hagin rebut els resultats dels assajos, AENOR, que actua com a secretaria del Comitè Tècnic de Certificació, presenta un informe confidencial de totes les activitats, que el Comitè valora.
Si la decisió és satisfactòria, es proposarà la concessió del certificat a AENOR. En cas contrari, es traslladaran al peticionari les causes de la denegació i les activitats complementàries que hagi de fer.
Un cop emès el certificat, l'empresa passa a la fase de seguiment de la certificació. En aquest estadi, i amb caràcter anual, els serveis d'AENOR es desplacen a les instal·lacions del fabricant amb l'objecte de constatar que s'apliquen i mantenen els criteris i exigències establerts en el Reglament de certificació. En aquesta visita, es prendran mostres de forma rotatòria dels models certificats per al seu assaig al laboratori acreditat.
La Secretaria, anualment, prepara un informe de totes les activitats desenvolupades que es presenta al Comitè, que decideix a la vista dels resultats obtinguts si es manté el certificat o és necessària l' execució d'activitats extraordinàries.