Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació de R+D+I>Prototips de mostraris
Certificació de prototips de mostraris
Prototips de mostraris

Certificació de prototips de mostraris

Certificació de prototips de mostraris

Facilita l'accés a les deduccions fiscals previstes en l'impost de societats per als costos associats als mostraris de tèxtil, calçat, moble, fusta, joguina i marroquineria.

AENOR certifica com a innovació tecnològica els prototips de mostraris tèxtils, de calçat, moble, fusta, joguina i marroquineria. Aquest certificat és necessari per sol·licitar el corresponent informe motivat que emet el Ministeri d'Economia i Empresa, vinculant per al Ministeri d'Hisenda, que facilita l'accés a les deduccions fiscals.

De les quatre fases que componen un mostrari: (1) concepció i captació de tendències, (2) disseny i definició, (3) materialització dels prototips i (4) desenvolupament de la presèrie, màrqueting i distribució, només les fases 2 i 3 són objecte del certificat (i de la deducció fiscal corresponent). El certificat porta annex un informe emès per un expert, sobre el contingut i els costos del mostrari, i una auditoria comptable, que pot haver aportat l'empresa o sol·licitar a AENOR.

La sol·licitud de l'informe motivat és voluntària, però si se sol·licita és obligatori presentar el certificat corresponent.

Tèxtil, calçat, moble, fusta, joguines i marroquineria.

Certificat per a la seva presentació, juntament amb l'informe tècnic corresponent i l'auditoria comptable, al Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat per obtenir l'informe motivat vinculant per a Hisenda.

Una vegada superat el procés de certificació del mostrari que hagi estat presentat, AENOR concedirà el corresponent Certificat de Prototip de Mostrari.

AENOR està acreditada per l'ENAC per a la certificació de prototips de mostraris. Des que comencés el 2007 aquest tipus de certificació AENOR ha emès més de 300 certificats de mostraris.