Per poder comercialitzar-los a l'espai econòmic europeu, els aparells que funcionin amb combustible gasós i els seus dispositius de seguretat, control i regulació han de complir els criteris tècnics que recull el Reglament UE 2016/426, i és el fabricant dels aparells o equips, o els seus representants autoritzats, els responsables que aquests hagin estat dissenyats i fabricats de conformitat amb els requisits que estableix el seu annex I.
El fabricant és el responsable d'elaborar la Declaració UE de conformitat i de col·locar el marcatge CE sobre el producte, cosa que assegura la lliure circulació dins l'espai comú europeu. La comercialització de determinats aparells que funcionen amb combustible gasós i els seus dispositius de seguretat, control i regulació exigeix tenir un organisme notificat com AENOR, amb codi 0099, que certifiqui el compliment dels requisits essencials de seguretat que estableix el Reglament.
AENOR és organisme notificat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i està acreditat per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) per a aquesta certificació.
El Reglament en vigor (UE) 2016/426 sobre els aparells que cremen combustibles gasosos va entrar en vigor de manera plena el 21 d'abril de 2018 i va quedar derogada la directiva 2009/142/CE a partir d'aquest moment.
El Reglament s'aplica als aparells que cremen combustibles gasosos i se subtilitzen per a cocció, refrigeració, condicionament d'aire, calefacció, producció d'aigua calenta, il·luminació o rentada, així com els cremadors d'aire insuflat i els cossos calefactors que estiguin equipats amb aquests cremadors.
També és aplicable als dispositius de seguretat, de control i de regulació i els seus subconjunts, destinats a ser incorporats en un aparell o a ser muntats per constituir un aparell.
L'avaluació de la conformitat es duu a terme per un sistema de mòduls que es descriu al Reglament UE 2016/426.
Els mòduls aplicables es refereixen tant a la fase de disseny amb l'examen CE de tipus definit al mòdul B, com a la fase de producció, i hi ha diferents alternatives per a aquesta fase segons determinen els mòduls: C2, D, E, F i G.
Les auditories de vigilància de la producció per a mòduls basats en sistemes d'assegurament de la qualitat poden ser integrades a les auditories de sistemes de gestió de la qualitat ISO 9001
Sol·licita informació o pressupost
Ana María García – CONAIF
Marta Rosas i Cortada - Industrial Llobera
Marca AENOR N de qualitat
La confiança d'AENOR per al seu producte
La certificació d'AENOR és el símbol de la qualitat i seguretat del producte
Més informació