Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació de medi ambient>Certificació Gold Standard
Certificació Gold Standard
/PublishingImages/certificacion/sistemas/sistemas-fichas/Certificacion-Gold-Standard.png

Certificació Gold Standard

Certificació Gold Standard

Un esquema per als mercats de carboni 

Gold Standard (GS) constitueix un dels mercats voluntaris de reducció d'emissions amb una alta reputació en l'àmbit internacional i que ofereix una gran fiabilitat dins els mercats de carboni.

Dins aquests esquemes voluntaris de carboni es poden generar i comercialitzar unitats de Reducció d'Emissions Voluntàries, GS VER, (Gold Standard Voluntary Emission Reductions) i d'aquesta manera les empreses poden compensar les seves emissions dins el marc d'actuació d'un esquema reconegut internacionalment. 

AENOR fa 10 anys que treballa en la realització de validacions i verificacions de l'esquema voluntari GS, i disposem d'una àmplia experiència arreu del món. 

Beneficis:

  • Permetre a les empreses quantificar i demostrar el compromís en la reducció dels gasos que intervenen en el procés d'escalfament global.
  • Obtenir una compensació de carboni d'alta qualitat amb uns projectes que ofereixen beneficis socials i comunitaris extres a altres mercats voluntaris.

​AENOR per al marc de GS ofereix els serveis de la validació i verificació periòdica.

AENOR emetrà els següents documents:

  • Emissió d'un informe de validació, que inclou una opinió de validació. En cas d'opinió positiva, AENOR sol·licitarà el registre de l'activitat del projecte GS al Gold Standard Registry.
  • Emissió d'un informe de verificació, que inclou una opinió de verificació. En cas d'opinió positiva, AENOR sol·licitarà l'emissió de "GS VER"


​La documentació necessària per presentar projectes per a la certificació en el marc del GS està disponible a:

Goldstandard.org

Els documents estàndard GS4GG estan agrupats en seccions numerades per abast i propòsit. La documentació de Principis i Requisits (100), s'aplica a tots els projectes, i els següents documents s'apliquen segons la categoria del teu projecte: Requisits d'Activitat (200), Requisits Contextuals (300), Quantificació d'Impacte SDG (400) i Requisits del Producte (500).