Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació de medi ambient>Certificació Gold Standard
Certificació Gold Standard
/PublishingImages/certificacion/sistemas/sistemas-fichas/Certificacion-Gold-Standard.png

Certificació Gold Standard

Un esquema per als mercats de carboni 

Gold Standard (GS) constitueix un dels mercats voluntaris de reducció d'emissions amb una alta reputació en l'àmbit internacional i que ofereix una gran fiabilitat dins els mercats de carboni.

Dins aquests esquemes voluntaris de carboni es poden generar i comercialitzar unitats de Reducció d'Emissions Voluntàries, GS VER, (Gold Standard Voluntary Emission Reductions) i d'aquesta manera les empreses poden compensar les seves emissions dins el marc d'actuació d'un esquema reconegut internacionalment. 

AENOR fa 10 anys que treballa en la realització de validacions i verificacions de l'esquema voluntari GS, i disposem d'una àmplia experiència arreu del món. 

Beneficis:

  • Permetre a les empreses quantificar i demostrar el compromís en la reducció dels gasos que intervenen en el procés d'escalfament global.
  • Obtenir una compensació de carboni d'alta qualitat amb uns projectes que ofereixen beneficis socials i comunitaris extres a altres mercats voluntaris.

​AENOR per al marc de GS ofereix els serveis de la validació i verificació periòdica.

AENOR emetrà els següents documents:

  • Emissió d'un informe de validació, que inclou una opinió de validació. En cas d'opinió positiva, AENOR sol·licitarà el registre de l'activitat del projecte GS al Gold Standard Registry.
  • Emissió d'un informe de verificació, que inclou una opinió de verificació. En cas d'opinió positiva, AENOR sol·licitarà l'emissió de "GS VER"


​La documentació necessària per presentar projectes per a la certificació en el marc del GS està disponible a:

Goldstandard.org

Els documents estàndard GS4GG estan agrupats en seccions numerades per abast i propòsit. La documentació de Principis i Requisits (100), s'aplica a tots els projectes, i els següents documents s'apliquen segons la categoria del teu projecte: Requisits d'Activitat (200), Requisits Contextuals (300), Quantificació d'Impacte SDG (400) i Requisits del Producte (500).