Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació de medi ambient>Certificació de la traçabilitat i del contingut de plàstic reciclat UNE-EN 15343
Certificació de traçabilitat i contingut de plàstic reciclat

Certificació de traçabilitat i contingut de plàstic reciclat

Certificació de traçabilitat i contingut de plàstic reciclat
Marca IQNetMANAGEMENT SYSTEM

Reciclatge del plàstic, una aposta per la sostenibilitat del sector

Des de l'1 de gener del 2023 està en vigor, a Espanya, la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats i, amb aquesta, un nou impost que grava la posada en el mercat d'envasos i embalatges no reutilitzables fabricats amb plàstic no reciclat.

L'entrada en vigor d'aquesta Llei afecta qualsevol organització que posi en el mercat espanyol productes plàstics no reutilitzables, bé perquè els seus productes estiguin fabricats amb plàstic, o bé perquè es comercialitzin en envasos o embalatges plàstics no reutilitzables, independentment del lloc on s'hagin fabricat.

AENOR, com a entitat acreditada per , de conformitat amb la normaUNE-EN 15343posa a la teva disposició dues solucions:

 • La certificació del contingut en plàstic reciclat, adreçat a totes les organitzacions que necessitin demostrar que una part o la totalitat del plàstic utilitzat és d'origen reciclat i,, d'aquesta manera, reduir o evitar el pagament d'aquest impost.
 • La traçabilitat del plàstic reciclat, que contribueix a demostrar que els materials reciclats tenen l'origen adequat i són tractats convenientment.

Independentment de l'àmbit de l'esmentada Llei espanyola, aquesta solució d'AENOR va més enllà dels envasos i embalatges, atès que és aplicable a altres productes que continguin plàstic com ara el davantal del cotxe, les targetes de crèdit, les canonades plàstiques, les carcasses de mòbils… com a mitjà perquè les empreses mostrin al mercat el seu compromís amb la sostenibilitat.

Aquestes certificacions, juntament amb el model de certificació Operation Clean Sweep, s'inclouen a la Plataforma de Confiança: "Circularitzar els plàstics", que ofereix solucions que faciliten a les empreses evolucionar cap a models més sostenibles.

Els plàstics i els seus residus són molt valuosos, per això des d'AENOR es treballa per facilitar a la indústria eines per mostrar l'aplicació dels principis de l'economia circular. Aquestes certificacions són la proposta de valor al sector dels plàstics que li facilita la diferenciació dels seus productes i el seu compromís amb la circularitat.

 • Certificació de bosses de supermercat amb un alt contingut de plàstic reciclat
 • Marca AENOR de productes plàstics (encara que no són d'un sol ús): canonades, perfils per a finestres, cables, material elèctric, aïllants, recanvis de l'automòbil…
 • OCS
 • ISO 9001
 • BRC-IOP
 • BRC envasos

 • Certificat de conformitat de traçabilitat en el procés de reciclatge del plàstic
 • Certificat de conformitat de contingut mínim de plàstic reciclat de postconsum utilitzat en la transformació d'un producte plàstic
 • Projectes d'economia circular per a productes plàstics
 • Valoració mitjançant compostatge d'envasos i embalatges (com en el cas de l'ISCC+ està en desenvolupament)

Marca AENOR traçabilitat del plàstic reciclat

Marca IQNetMANAGEMENT SYSTEM

Marca AENOR contingut de plàstic reciclat

​Més de 150 certificats emesos a clients com: Plásticos Vanguardia, Aguas Danone, Calidad Pascual, Dow, Gestora Catalana de Residuos.

Entrevista Ricardo Pascual
Programa ràdio Ecogestiona

Escolta l'entrevista

Compromesos amb la circularitat dels plàstics

Llegir l'article