Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació responsabilitat social corporativa RSC>SEDEX SMETA Responsabilitat en la cadena de subministrament
SMETA Auditoria de Comerç Ètic de Membres de Sedex

SMETA Auditoria de Comerç Ètic de Membres de Sedex

SMETA Auditoria de Comerç Ètic de Membres de Sedex

Bones pràctiques per a la tècnica d'auditories ètiques

Sedex Members Ethical Trade Audits és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu possibilitar millores a les pràctiques comercials responsables i ètiques de les cadenes de subministrament de tot el món. El seu producte principal és una base de dades en línia segura, SEDEX, que permet als membres emmagatzemar, compartir i generar informes sobre 4 àrees clau:

  • Normatives laborals
  • Prevenció de riscos laborals
  • Medi ambient
  • Ètica comercial

Aspectes com el treball digne (treballs no forçats, regulats legalment) amb retribucions dignes, horaris justos, no discriminatoris, seguretat i higiene en el treball… queden recollits en aquesta base de dades.

L'avantatge més important d'aquesta auditoria és que, un cop un proveïdor l'obté, pot compartir-la amb tots els seus clients sense necessitat que aquests últims l'hagin d'auditar ni emplenar qüestionaris per a cada proveïdor.

L'auditoria de comerç ètic de membres de SEDEX (SMETA) és un mètode d'auditoria i format d'informes comú.

Aquestes auditories es basen en:

  • Els 9 elements del codi ETI (Ethical Trading Initiative), d'acord amb els criteris de mesurament amb la legislació local.
  • Requisits específics per a sistemes de gestió, dret al treball, subcontractació i treball a domicili, Pilar 2 / Pilar 4.

IQNet Ltd és membre de Sedex Auditing Company Group. AENOR ofereix serveis d'auditoria SMETA com a soci d'IQNet. IQNet Ltd SMETA auditoria ofereix una avaluació independent i reconeguda d'una implantació efectiva de l'ètica i pràctiques socials responsables de les empreses, cosa que aporta confiança als seus clients i socis de negoci.  • ​Informe d'auditoria ètica SMETA