Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació responsabilitat social corporativa RSC>SEDEX SMETA Responsabilitat en la cadena de subministrament
SMETA Auditoria de Comerç Ètic de Membres de Sedex

SMETA Auditoria de Comerç Ètic de Membres de Sedex

Bones pràctiques per a la tècnica d'auditories ètiques

Sedex Members Ethical Trade Audits és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu possibilitar millores a les pràctiques comercials responsables i ètiques de les cadenes de subministrament de tot el món. El seu producte principal és una base de dades en línia segura, SEDEX, que permet als membres emmagatzemar, compartir i generar informes sobre 4 àrees clau:

  • Normatives laborals
  • Prevenció de riscos laborals
  • Medi ambient
  • Ètica comercial

Aspectes com el treball digne (treballs no forçats, regulats legalment) amb retribucions dignes, horaris justos, no discriminatoris, seguretat i higiene en el treball… queden recollits en aquesta base de dades.

L'avantatge més important d'aquesta auditoria és que, un cop un proveïdor l'obté, pot compartir-la amb tots els seus clients sense necessitat que aquests últims l'hagin d'auditar ni emplenar qüestionaris per a cada proveïdor.

L'auditoria de comerç ètic de membres de SEDEX (SMETA) és un mètode d'auditoria i format d'informes comú.

Aquestes auditories es basen en:

  • Els 9 elements del codi ETI (Ethical Trading Initiative), d'acord amb els criteris de mesurament amb la legislació local.
  • Requisits específics per a sistemes de gestió, dret al treball, subcontractació i treball a domicili, Pilar 2 / Pilar 4.

AENOR ofereix serveis d'auditoria SMETA, una avaluació independent i reconeguda d'una implantació efectiva de l'ètica i pràctiques socials responsables de les companyies, fet que aporta confiança als seus clients i socis de negoci.


  • ​Informe d'auditoria ètica SMETA