Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Sanitat i serveis socials>Infeccions assistència sanitària 179006
UNE 179006 Vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària
UNE 179006 Vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària

UNE 179006 Vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària

UNE 179006 Vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària

​UNE 179006: Sistema per a la vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària als hospitals.

La infecció constitueix actualment un dels riscos més importants que poden afectar el pacient durant el procés d'assistència en un centre sanitari. L'estudi de prevalença de les infeccions nosocomials als hospitals espanyols (EPINE) indica que l'any 2011, entre el 6,1% i el 6,5% dels pacients hospitalitzats van presentar una infecció relacionada amb l'atenció sanitària, i aquest percentatge s'eleva al 6,9% i al 7,5% als hospitals de més de 500 llits. Així mateix, l'Estudi Nacional sobre Efectes Adversos (ENEES), relacionats amb l'assistència hospitalària, va assenyalar, l'any 2005, que el 25,34% dels efectes adversos detectats havien estat relacionats amb la presència d'una infecció desenvolupada a l'hospital. Com a conseqüència, la reducció d'aquest risc és un dels objectius de qualitat de la majoria dels hospitals.

A partir dels resultats de l'estudi SENIC (Study of the Efficacy of Nosocomial Infection Control) hi ha base científica que demostra que la implantació als hospitals de programes de vigilància, prevenció i control de la infecció, poden reduir de manera important el risc d'infecció.

La finalitat d'aquesta norma és la d'establir els requisits mínims que ha de complir un sistema de gestió per a la vigilància, prevenció i control de la infecció associada a l'activitat sanitària, amb la finalitat d'identificar i minimitzar els riscos de contreure i transmetre infeccions entre els pacients, el personal i qualsevol altra persona que acudeixi a l'hospital.

Aquesta norma s'aplica a hospitals, que vulguin:

  1.  implementar, mantenir, documentar i millorar l'efectivitat del control de les infeccions, per prevenir les IRAS;
  2.  verificar la conformitat dels requisits d'aquesta norma per informar els clients i autoritats;
  3.  establir un sistema d'autoavaluació;
El certificat d'una organització sanitària en aquesta norma és garantia per a l'usuari que s'ha posat en marxa una política sobre la vigilància, la prevenció i el control de la infecció i que es poden aconseguir els objectius que estableix l'organització en aquest àmbit.

​La certificació UNE 179006 Sistema per a la vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària als hospitals, és perfectament integrable amb el sistema de gestió ISO 9001.

​Una vegada superat el procés d'auditoria, si el sistema implantat s'adequa als requisits de la norma UNE 179006 de Sistema per a la vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària als hospitals, la seva organització obté:

  • El certificat AENOR d'UNE 179006 Sistema per a la vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària als hospitals
  • La llicència d'ús d'AENOR de la marca UNE 179006 de Sistema per a la vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària als hospitals.
  • A més, les organitzacions amb sistemes de gestió certificats per AENOR disposen d'accés gratuït a AENORnet i subscripció a la revista mensual AENOR.

Certificat AENOR d'UNE 179006 Sistema per a la vigilància, prevenció i control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària als hospitals

Marca AENOR de gestió de riscos per a
la seguretat del pacient


​AENOR té una llarga experiència en certificacions específiques per al sector mèdic i hospitalari i les seves instal·lacions.