Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Certificació tecnologies de la informació (TIC)>Sistema de gestió per a la digitalització – Especificació UNE 0060: 2018
Sistema de gestió per a la digitalització – Especificació UNE 0060: 2018

Sistema de gestió per a la digitalització – Especificació UNE 0060: 2018

Sistema de gestió per a la digitalització – Especificació UNE 0060: 2018

AENOR desenvolupa aquesta nova solució de certificació en el marc de AENOR Project Trust, per posicionar i impulsar el procés de transformació digital a les organitzacions.

La implantació i certificació de l'especificació UNE 0060 es considera una solució alineada amb els requeriments que l'eix de transformació digital exigeix en el marc de l'estratègia espanyola "Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència" que canalitza els fons europeus coneguts com a Next Generation EU.

L'especificació UNE 0060 ajuda les organitzacions industrials a la seva digitalització completa, a través d'un sistema de gestió eficaç i senzill, integrable amb altres sistemes de gestió implantats. Descriu els requisits que ha de reunir una indústria perquè es consideri una indústria digital. És aplicable per part de qualsevol organització, i és especialment útil per a les pimes industrials, però també aplicable a les que no formin part del sector industrial/productiu..

UNE 0060: Indústria i transformació digital

L'especificació UNE 0060: 2018 conté requisits que es corresponen amb aspectes que cal tenir en compte a l'hora d'abordar un procés de transformació digital d'una empresa industrial. Útil per a aquelles organitzacions que aspirin a definir-se com a "indústria digital". Està alineada amb els eixos fonamentals de l'Eina d'Autodiagnòstic Digital Avançat (FADA), que es converteix en referent de la indústria per a la transformació digital.

Permet la digitalització dels processos clau de negoci, que són aquells que tenen un impacte significatiu en els ingressos, costos o l'experiència dels clients, i dels quals és esperable un retorn més gran provinent de la seva transformació digital.

Indústria digital és aquella que s'enfoca al client mitjançant la realització i adaptació dels seus processos, productes i models de negoci en un nou entorn empresarial, fent ús de les tecnologies digitals per a la millora de la competitivitat, de la relació amb el client i altres parts interessades (proveïdors, administració pública, inversors, societat, etc.).

Beneficis de l'UNE 0060

Els beneficis per a les organitzacions que implementin l'especificació UNE 0060 i se certifiquin amb AENOR són:

  1. Disposa d'una estructura de nivell alt, fet que permet la seva integració amb qualsevol altre sistema de gestió, com són ISO 9001 / ISO 27001  i altres sistemes de gestió.
  2. Contribuir a la reactivació dels diferents sectors de la societat ajudant-los a superar la seva bretxa de competitivitat digital, alineada amb l'eina d'autodiagnòstic digital avançat (FADA) del Ministeri d'Indústria.
  3. Complir amb els requisits per a concursos i licitacions o facilitar l'accés a iniciatives de subvenció o finançament relacionades amb el Pla de Recuperació i Resiliència de la UE.
  4. Les organitzacions amb la implementació i les certificacions enfocades a la digitalització no només estaran complint amb el seu propòsit, sinó que disposaran d'evidències que suportin o justifiquin el finançament rebut per la UE en relació amb els Next Generation EU.
  5. Orientar els models de negoci al client gràcies a un procés de transformació digital controlat i evidenciable mitjançant la certificació.
  6. Incrementar el grau de satisfacció dels clients i usuaris.
  7. Dotar-se d'un element de competitivitat rellevant davant la competència.
  8. Millorar la productivitat orientada a la indústria del futur (reduint-ne els riscos).

Cursos relacionats:

La iniciativa Next Generation: pretén impulsar la recuperació dels països europeus i reconstruir una Europa més ecològica, digital i resilient. Més informació aquí

Normes relacionades: 

L'especificació 0061:2019 – Defineix els criteris d'avaluació dels requisits que determinen que una organització industrial és una indústria digital.