Salta navegació principal
Ets a: Home>Certificació>Transport i logística>Ports de l'estat
Qualitat en ports de l'Estat
Qualitat en ports de l'Estat

Qualitat en ports de l'Estat

Qualitat en ports de l'Estat

Qualitat de servei i més competitivitat a les terminals portuàries

La configuració actual dels sistemes de transport ha convertit els ports en plataformes logístiques de gran importància per a les cadenes de transport.

En aquest marc Ports de l'Estat ha desenvolupat Referencials de Servei que estableixen una sèrie de característiques de qualitat per als serveis prestats per les entitats concessionàries o prestadores de serveis de terminals o estacions marítimes i per les companyies navilieres que operen en ports espanyols d'interès general.

Aquests referencials estableixen el nivell de servei que pot esperar el client i els aspectes que s'han de comprovar a l'efecte de poder assegurar el compliment de les característiques de qualitat.

Les característiques s'estableixen de manera que siguin compatibles amb els sistemes de gestió propis de les empreses titulars de les concessions.

Els beneficis de la certificació són:

  • Bonificació en la taxa per ocupació privativa del domini públic portuari establerta en la Llei 48/2003, d' 27 de novembre, règim econòmic i de prestació de serveis en els ports d'interès general.
  • Compatible i auditable amb altres sistemes de gestió.

Millora contínua de la qualitat de servei oferta al client.​

​La certificació d'aquests referencials és compatible amb les normes UNE-EN ISO9001, UNE-EN ISO14001 i OSHAS 18001.​​​

​Un cop superada el procés de certificació, AENOR concedirà el certificat de conformitat de qualitat de servei Ports de l'Estat.​

​AENOR està autoritzada per l'ens públic Ports de l'Estat, i acreditada per ENAC, per a la certificació de la qualitat de servei tant per als referencials de qualitat com per als de Ports de l'Estat-ANFAC.​​

​​​​​​​​​​​​​​Sol·licita informació o pressupost