Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>AENOR certifica el benestar animal de les principals produccions ramaderes de la COVAP
AENOR certifica el benestar animal de les principals produccions ramaderes de la COVAP

AENOR certifica el benestar animal de les principals produccions ramaderes de la COVAP

15/04/2019

  • COVAP obté el certificat per a tot el seu procés productiu de vacum, porcí ibèric i oví.
  • El certificat AENOR de Benestar Animal està basat en el referencial europeu Welfare Quality ® que garanteix tots els processos i la traçabilitat.

15 d'abril de 2019. COVAP ja té la certificació de Benestar Animal de AENOR en granges de vacum de llet i porcí, els seus centres de tipificació de vacum i oví i el centre de transformació càrnia. El seu model basat en la qualitat des de l'origen ha permès que la Cooperativa rebi aquest reconeixement en tot el seu procés de producció ramadera.

El certificat AENOR de benestar Animal basat en el referencial europeu de Welfare Quality ® ha avaluat les bones pràctiques ramaderes de COVAP sota els principis de: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat en 305 granges de vacum de llet i 576 granges de porc de raça 100% ibèrica.

El director d'AENOR a Andalusia, Antonio Pérez Carreño, ha visitat COVAP per fer l'entrega dels certificats acreditatius als directors, tècnics i ramaders de les àrees que han col·laborat en el gran projecte de benestar animal. L'entrega d'aquest certificat suposa un reconeixement a les bones pràctiques ramaderes que la Cooperativa porta fent des de fa dècades i a la seva aposta per oferir productes de qualitat des de l'origen.

L'acte ha comptat a més amb l'assistència del president de COVAP, Ricardo Delgado Vizcaíno, que ha acompanyat el director d'AENOR a Andalusia durant tota la jornada. Després de l'entrega dels certificats, Pérez Carreño ha visitat la indústria làctia, on ha pogut veure tot el procés d'envasament i producció de lactis COVAP.

Per a Ricardo Delgado Vizcaíno, "la ramaderia és el que és nostre, la nostra forma de vida des de fa dècades, la de milers de famílies integrades a la Cooperativa i som, per tant, els primers interessats en el benestar dels animals, dotant les nostres granges de les millors condicions per aconseguir-ho, amb una adequada formació dels nostres ramaders en aquest àmbit. Un fet que ha quedat avalat i acreditat per una entitat de la professionalitat i rigor d'AENOR".

A més, ha pogut visitar una granja de vacum de llet juntament amb un ramader de la Cooperativa en què ha tingut constància de la forta aposta de COVAP, els seus socis i MERCADONA per desenvolupar estratègies que millorin el benestar animal donant respostes a la demanda del consumidor.

El director d'AENOR d'Andalusia, Antonio Pérez Carreño, ha destacat que "aquest certificat demostra la preocupació de COVAP per l'atenció dels animals, i expressa un compromís a llarg termini amb les bones pràctiques ramaderes, en sintonia amb els actuals valors de la societat i la demanda dels consumidors. A més, té una correlació directa amb la qualitat del producte alimentari, ja que els productes carnis i lactis provinents d'animals amb un millor benestar ofereixen més qualitat".