Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>AENOR certifica la Base Aèria de Villanubla en Sistema de Gestió Mediambiental

AENOR certifica la Base Aèria de Villanubla en Sistema de Gestió Mediambiental

03/10/2019

3 d'octubre de 2019. AENOR va atorgar el certificat UNE - EN ISO 14001 de sistema de gestió mediambiental a la Base Aèria de Villanubla (Valladolid), acreditant que l'organització compleix els requisits que estableix aquesta norma internacional.

La Norma ISO 14001 és l'eina de gestió ambiental més estesa al món, i a Espanya, l'Exèrcit de l'Aire és el primer Exèrcit de l'OTAN a certificar un Sistema de Gestió Ambiental que comprèn els seus emplaçaments i activitats.

El certificat, que va ser lliurat per Inmaculada García Garrandés, directora de la Delegació d'AENOR a Castella i Lleó, al coronel Félix Manjón Martín, cap de la base aèria, acredita que compleix els requisits que estableix la UNE - EN ISO 14001, en haver implantat un sistema de gestió ambiental que ajuda a prevenir els impactes ambientals, utilitzant els mitjans necessaris per evitar-los, reduir-los o controlar-los, però sempre en equilibri amb la racionalitat socioeconòmica i apostant per una millora contínua.

AENOR ha avaluat la conformitat d'aquest procés de certificació, en totes les activitats i dependències de la Unitat, com ara Operacions Aèries i suport a aquestes, manteniment d'aeronaus, vehicles, sistemes de telecomunicacions i infraestructures, així com activitats esportives.

Durant l'acte d'entrega, el coronel Manjón va fer una exposició del treball efectuat durant aquests anys, fins a aconseguir aquesta certificació, així com una visita per les instal·lacions de la Unitat, on la directora d'AENOR a Castella i Lleó va poder comprovar l'esforç dut a terme per tot el personal de la Base per aconseguir aquest nou repte.