Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>AENOR atorga a COBUR els certificats de benestar animal i producció lliure d'antibiòtics
 
 

AENOR atorga a COBUR els certificats de benestar animal i producció lliure d'antibiòtics

20/12/2019

20 de desembre de 2019. La Cooperativa Avícola y Ganadera de Burgos (COBUR) ha rebut la certificació de benestar animal i de producció lliure d'antibiòtics per part de AENOR, un resultat que respon als objectius del pla estratègic de 2019 de la cooperativa, relacionats amb la implantació i posterior certificació de sistemes de qualitat que englobaran els aspectes emergents en el mercat, com l'exportació, la seguretat alimentària (certificats amb els estàndards BRC i IFS), el benestar animal i la producció de pinsos i criança d'animals lliure d'antibiòtics.

Per a la seva concessió, els auditors experts en Benestar Animal d'AENOR han fet una exhaustiva auditoria, a través de l'avaluació de 4 principis: bon allotjament, bona alimentació, bona salut i l'expressió del comportament natural dels animals.  

Gràcies a aquest esforç, tots els ramaders de l'àrea de porcí de la cooperativa han implantat el sistema i s'han certificat amb AENOR. En l'àrea de pollastres s'està començant a treballar tenint ja certificada alguna granja, així com el propi escorxador d'aus.

La certificació en benestar animal està basada en els referencials europeus Welfare Quality i AWIN®, que auditen els sistemes d'avaluació i control del benestar animal en granges i escorxadors, així com l'autocontrol i la traçabilitat fins a l'expedició. 

Entre altres avantatges, aquest certificat demostra la preocupació de l'empresa per l'atenció dels animals, i expressa un compromís a llarg termini amb les bones pràctiques ramaderes, en sintonia amb els valors actuals de la societat i les preferències dels consumidors.

A més, acredita que es compleixen tots els requisits per garantir la protecció dels animals en el moment del sacrifici, i es redueix al mínim l'angoixa en l'animal.

Així mateix, aquesta certificació contribueix a garantir la qualitat dels productes i la sostenibilitat del sector, ja que s'ha demostrat que els productes que provenen d'animals amb un millor benestar ofereixen una qualitat més gran i uns rendiments millors, i contribueixen a un consum i una utilització més sostenible dels recursos de l'entorn.

El pilar fonamental d'aquest model és l'observació del propi animal, així com el seu rigor científic, ja que s'ha elaborat íntegrament per científics experts en benestar animal pertanyents a Centres Tecnològics de diversos països.

Un altre pilar important és la producció lliure d'antibiòtics, que cada vegada és més necessària i demandada pel consumidor. En aquest aspecte, s'ha treballat en tres àmbits: el primer, relacionat amb la producció lliure d'antibiòtics a la granja de pollastres des del naixement, en què va ser certificada la granja. El segon, l'escorxador de pollastres, el qual assegura la traçabilitat dels productes elaborats en granges certificades en producció lliure d'antibiòtics, un procés que assabenta els consumidors a través d'un segell en els seus productes. I tercer, la línia de producció a la fàbrica de pinsos lliure d'antibiòtics.

Aquest és un aspecte en què COBUR ha complert un plec de condicions que assegura que, en la línia de la fàbrica de pinsos està lliure d'antibiòtics, i és la primera empresa a Espanya a obtenir aquesta certificació d'AENOR.

Després del gran esforç realitzat durant aquest any, els productes de COBUR asseguren la qualitat en tots els seus vessants: seguretat alimentària, benestar animal i producció lliure d'antibiòtics, en els productes oferts pels seus ramaders.

Rebre les certificacions de benestar animal i producció lliure d'antibiòtics, és un reconeixement que la cooperativa trasllada a tots els ramaders i al personal de COBUR, els quals, juntament amb la pròpia cooperativa, compleixen amb transparència els compromisos amb els consumidors i la societat.