Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>AENOR, primera certificadora acreditada en Sistemes de Gestió Antisuborn pel Servei d'Acreditació Equatorià (SAE)

AENOR, primera certificadora acreditada en Sistemes de Gestió Antisuborn pel Servei d'Acreditació Equatorià (SAE)

28/06/2019


  • AENOR ha emès ja 31 certificacions de la Norma UNE-ISO 37001 que fomenta en les organitzacions una cultura d'integritat i transparència, seguint les millors pràctiques internacionals.
  • L'entrega de l'acreditació la va fer el secretari d'Anticorrupció de la Presidència de la República, Iván Granda.

28 de juny de 2019. El Servei d'Acreditació Equatorià (SAE), entitat adscrita a la Presidència de la República de l'Equador, ha atorgat a AENOR la qualificació de certificador acreditat per a l'auditoria de la norma UNE-ISO 37001 del Sistema de Gestió Antisuborn que permet prevenir, detectar i gestionar adequadament possibles conductes delictives en matèria de suborn, tant internament com amb els socis de negoci i les empreses controlades.

Aquesta certificació, que recull les millors pràctiques internacionals i és aplicable en qualsevol país, contribueix a crear una cultura de transparència i integritat en les organitzacions, millorant la seva reputació i disminuint els riscos en les operacions de les empreses i en tota la seva cadena de valor. Així mateix, serveix com a eina de bon govern i diligència a les organitzacions per prevenir suborns.

El secretari d'Anticorrupció de la Presidència de la República, Iván Granda, va lliurar l'acreditació a Pedro Fernández, director general d'AENOR a l'Equador i el Perú, com a part de la campanya realitzada pel SAE amb motiu del Dia Mundial de l'Acreditació celebrat a l'auditori de l'Escola Politècnica Nacional a Quito el passat 19 de juny.

Granda va comentar que es tracta d'una norma icònica en la lluita contra la corrupció i la posada en marxa d'accions de prevenció en les institucions del país i va afirmar que es tracta d'un primer pas que generarà accions per promocionar la transparència, ja que coincideix amb els compromisos de la Presidència de la República de l'Equador i del Pla Anticorrupció que duu a terme per avaluar les institucions públiques. "Estem complint amb la nostra part des del sector públic i necessitem que el sector privat i els proveïdors de l'Estat s'uneixin", va publicar l'alt funcionari al seu compte de Twitter.

Per part seva, Pedro Fernández, director general d'AENOR a l'Equador i el Perú, va destacar la importància i el valor diferencial que suposa per a les entitats certificar-se amb AENOR, ja que "a més de ser una de les marques amb major reconeixement del mercat, compta amb personal auditor propi amb una alta vinculació i que respon a les necessitats dels nostres clients allà on siguin. Així mateix, es beneficien de la nostra proximitat amb les fonts de coneixement, que ens permeten innovar en aquestes solucions per anticipar-nos i fer que les entitats puguin afrontar amb solvència les bretxes de competitivitat."

AENOR ha atorgat fins avui 31 certificacions de conformitat amb l'UNE-ISO 37001 a diferents països de Llatinoamèrica i a Espanya, cosa que la situa com un referent en el sector de la certificació en la gestió antisuborn, que a més es caracteritza per ser integrable amb la resta de sistemes de compliment normatiu i amb altres sistemes de gestió que operin a les organitzacions.

Les certificacions dels sistemes de gestió de compliment normatiu són elements rellevants a considerar per evidenciar la diligència deguda, la prevenció d'actes il·lícits i la implementació eficaç d'un sistema de gestió que permeti proporcionar evidències a la direcció, autoritats judicials, accionistes, clients i altres grups d'interès que l'organització ha pres mesures raonables per prevenir la comissió de delictes i la corrupció, i així reduir el risc penal.