Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>L'Agència de Turisme de les Balears (ATB) certifica la seva petjada de carboni

L'Agència de Turisme de les Balears (ATB) certifica la seva petjada de carboni

18/01/2018

​18 de gener de 2018. La vicepresidenta del Govern de les Illes Balears i consellera de Turisme, Innovació i Investigació, Bel Busquets ha rebut avui a la fira de turisme Fitur 2018 la certificació de la Petjada de Carboni de AENOR per a la Agència de Turisme de les Balears (ATB)

El reconeixement ha estat lliurat per Soledad Seisdedos, directora de la Delegació d'AENOR a les Illes Balears. Aquest certificat acredita la veracitat del càlcul de la petjada de carboni d'una organització, és a dir, el conjunt d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEI) com a conseqüència de les seves activitats. El certificat està basat en la Norma ISO 14064-1, reconeguda internacionalment, que estableix els requisits per al disseny, el desenvolupament i la gestió d'inventaris d'emissions de GEH de les organitzacions, així com per a la presentació d'informes sobre aquests inventaris.

Entre els seus avantatges, aquest certificat permet conèixer i controlar les emissions de les organitzacions i incrementar-ne la credibilitat i transparència davant tercers. A més, permet el reconeixement en Registres públics de GEH, com el registre espanyol de Petjada de Carboni del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA). 

Addicionalment, permet gestionar els riscos de GEH i identificar les oportunitats de reducció; facilita el desenvolupament i la implantació d'estratègies i plans de gestió de GEH com el desenvolupament de programes obligatoris o la participació en mercats de CO2, i suposa una primerenca actuació davant el canvi climàtic. 

AENOR, una de les principals entitats de certificació de la Petjada de Carboni al món, fa anualment prop de 200 verificacions de la Petjada de Carboni a organitzacions, tant públiques com privades, d'Espanya i altres països, de nombrosos sectors.