Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Asepeyo i AENOR analitzen la nova ISO 45001
Asepeyo i AENOR analitzen la nova ISO 45001

Asepeyo i AENOR analitzen la nova ISO 45001

24/10/2018

​24 d'octubre de 2018. La norma ISO 45001, publicada fa poc, és el primer estàndard ISO (Organització Internacional de Normalització) sobre sistemes de gestió de seguretat i salut al treball. 

Està concebut per fer més eficients les organitzacions, i permetrà, gràcies a la seva estructura d'alt nivell, integrar aquests sistemes amb els de qualitat i medi ambient, amb els beneficis i simplificacions que això reporta, complint al mateix temps amb els preceptes legals, i millorant contínuament per aconseguir llocs de treball cada vegada més segurs.

Amb l'objectiu d'abordar el nou sistema, Asepeyo i AENOR han celebrat una jornada en què han analitzat el procés de migració que han d'afrontar les empreses certificades amb l'OHSAS 18001 per passar a la nova norma, per a la qual cosa tenen un termini de tres anys. La primera jornada ha tingut lloc a Madrid i tindrà una rèplica a d'altres ciutats espanyoles. 

Durant la sessió, Luis González, consultor en Prevenció d'Asepeyo a Madrid, i Ignacio Bielza, auditor cap d'AENOR, han explicat els nous requisits de la norma, les principals diferències amb l'OHSAS 18001 i el procés de preparació i implantació del nou sistema ISO 45001. 

Segons els ponents, la nova norma permetrà disminuir la sinistralitat laboral; eliminar perills o reduir els riscos relacionats amb la seguretat i salut al treball; facilitarà la integració amb altres sistemes de gestió com els descrits a l'ISO 9001 i l'ISO 14001 per la seva estructura d'alt nivell; a més, les empreses podran incrementar la seva productivitat i reduir costos. Així mateix, es pot fer de manera conjunta amb l'Auditoria Reglamentària de Prevenció de Riscos Laborals.