Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>DBUS obté el certificat AENOR de gestió energètica ISO 50001
 
 

DBUS obté el certificat AENOR de gestió energètica ISO 50001

22/12/2020

21 de desembre de 2020. AENOR ha fet entrega a Dbus del certificat, de conformitat amb la norma UNE-EN ISO 50001 de Sistema de Gestió de l'Energia, fet que avala la implantació d'una eina que permet un ús eficient dels recursos energètics per reduir el consum d'energia i les emissions contaminants de la companyia.

La implementació d'aquesta nova norma ha estat certificada per AENOR i reflecteix el constant compromís amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica aplicada a totes les activitats de Dbus.

Aquesta norma integra els objectius que estableix la Llei de Sostenibilitat Energètica de la Comunitat Autònoma Basca, aprovada el febrer de 2019 pel Parlament Basc, i d'aplicació als edificis, instal·lacions i al parc mòbil de les Administracions públiques basques i del sector privat.

En el lliurament d'aquest certificat han participat Pilar Arana, regidora de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament de Sant Sebastià; Igor Gonzalez, director gerent de Dbus; i Luz Emparanza, directora d'AENOR a Euskadi. El segell de la nova certificació està visible en tots els autobusos de la flota, així com en les instal·lacions de la companyia.

Característiques de la norma

La norma ISO 50001 és una norma internacional de sistemes de gestió de l'energia que té com a objectiu millorar l'eficiència energètica de les organitzacions. S'aplica a totes les activitats, operacions o serveis que desenvolupa la companyia, incloent-hi la seva flota, amb l'objectiu de garantir la correcta gestió energètica.

L'aplicació de la norma té en compte els objectius i beneficis següents:

- Contribueix a un consum més eficient dels recursos, amb un monitoratge continu d'aquests. Aquest consum eficient es tradueix, al seu torn, en una reducció de costos.

- Facilita la transparència en la gestió dels recursos energètics.

- Ajuda a avaluar i prioritzar la implementació de noves tecnologies d'eficiència energètica.

- Permet la reducció d'emissions de CO2 i altres emissions contaminants.

- Promou les bones pràctiques de gestió energètica.

- Proporciona el marc d'eficiència energètica durant tota la cadena de subministrament.

- Garanteix que la companyia compleix amb tots els requisits legals relatius a l'energia.

Dbus és una empresa pionera a establir com a prioritat els criteris de qualitat. Va ser la primera empresa de transport al País Basc a obtenir la certificació d'AENOR regida per la norma UNE-EN 13816 de transport públic de passatgers, i amb la implementació de la nova norma no només garanteix la qualitat del servei sinó també de la gestió energètica. Així mateix, disposa del certificat d'AENOR davant la COVID-19, que garanteix que el servei que fa la companyia compleix els protocols i les mesures necessàries establertes davant aquesta nova situació.