Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>El compromís de Danone amb el benestar animal, una realitat doblement reconeguda
El compromís de Danone amb el benestar animal, una realitat doblement reconeguda

El compromís de Danone amb el benestar animal, una realitat doblement reconeguda

08/04/2019

  • AENOR ha certificat el Protocol de Benestar Animal de Danone Iberia i que la companyia compleix els requisits de l'esquema de certificació segons el referencial europeu de benestar animal Welfare Quality®.
  • Avui dia, el Grup Danone treballa per garantir el benestar animal a tots els països on opera.
  • El protocol de Benestar Animal, que s'ha establert juntament amb Compassion in World Farming i l'IRTA, ja s'ha implementat a Espanya, a Europa i, progressivament, a tots els països on el Grup Danone té presència i treballa amb la llet.8 d'abril del 2019. El compromís de Danone amb el benestar animal queda doblement reconegut i situa l'exigència de la companyia en aquest àmbit més enllà dels estàndards del sector. AENOR ha certificat el Protocol de Benestar Animal de Danone, que s'ha establert juntament amb Compassion in World Farming (CIWF), organització líder pel que fa al benestar dels animals de granja, i l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA).

Segons Antoni Bandrés, Director de Gestió de la Llet de Danone Iberia, "la certificació és un reconeixement al treball ben fet i al gran recorregut realitzat amb els ramaders, els tècnics de Danone i els especialistes externs".A més, AENOR també ha reconegut que Danone compleix els requisits de l'esquema de certificació segons el referencial europeu Welfare Quality®, que avalua el benestar animal amb la supervisió de l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), referent mundial en aquest àmbit.

Pel que fa a la concessió de tots dos certificats, AENOR ha elaborat una auditoria exhaustiva mitjançant l'avaluació de quatre principis: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat per a les necessitats de l'espècie. David Verano, Director d'Indústria Agroalimentària i Distribució d'AENOR, assenyala que totes dues certificacions reconeixen que "Danone aplica amb èxit els estàndards més elevats de benestar animal a totes les granges on opera, alhora que garanteix als consumidors que tota la llet que recullen directament els seus ramaders compleix aquesta certificació".

Per elaborar aquest Protocol de Benestar Animal propi, Danone ha disposat de l'ajuda de Compassion in World Farming (CIWF), una organització benèfica que es dedica a assegurar que els animals de granja reben un tracte respectuós i compassiu.. Inés Ajuda, Directora de Recerca de CIWF, destaca la rellevància del benestar animal per a la sostenibilitat i considera que "Danone ha demostrat el seu compromís amb aquesta qüestió.Aquesta responsabilitat queda reflectida als resultats de l'Informe de Companyies Líders en Benestar Animal (BBFAW) del 2018, que ajudem a elaborar i situa el Grup Danone al segon nivell de sis d'aquesta classificació mundial. Per tant, obté una millor posició en comparació amb l'any anterior".

L'IRTA, referent mundial en benestar animal, ha participat en l'elaboració del protocol propi de Danone i l'esquema europeu Welfare Quality® de Benestar Animal. L'IRTA treballa per promoure la investigació i el desenvolupament tecnològic en l'àmbit agroalimentari, la qual cosa ajuda a garantir la sostenibilitat. En aquest sentit, Carles Rosell, Director de Producció Animal de l'IRTA, afirma que "el benestar animal té un impacte directe sobre la sostenibilitat, ja que millora l'eficiència de la producció ramadera i de la cadena alimentària.A més, els consumidors són conscients de les implicacions ètiques relacionades amb el benestar animal i reclamen aquest compromís a les companyies".