Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>L'Hospital San Juan de Dios de Burgos aconsegueix el reconeixement de qualitat EFQM 400+
L'Hospital San Juan de Dios de Burgos aconsegueix el reconeixement de qualitat EFQM 400+

L'Hospital San Juan de Dios de Burgos aconsegueix el reconeixement de qualitat EFQM 400+

11/03/2019

8 de març de 2019. El Club Excel·lència en Gestió i l'entitat certificadora AENOR han lliurat el segell EFQM al centre mèdic burgalès, que passa de tenir el segell EFQM 300+ a tenir el segell EFQM 400+.

Juan Francisco Seco, director gerent de l'Hospital San Juan de Dios de Burgos, ha rebut aquest matí d'Inmaculada García, directora d'AENOR a Castella i Lleó, i Mercedes Hernández, directora del Club Excelencia en Gestión, el segell d'Excel·lència Europea EFQM 400, una distinció a l'excel·lència que l'hospital renova i millora, ja que passa de tenir el segell EFQM 300+ a tenir l'EFQM 400+. L'acte s'ha celebrat a la capella de l'Hospital San Juan de Dios de Burgos i ha coincidit amb la celebració del dia del patró del centre mèdic, Sant Joan de Déu.

L'hospital ha obtingut el reconeixement que concedeix el Club Excelencia en Gestión després de superar amb èxit una avaluació externa realitzada per AENOR. 

Juan Francisco Seco, director gerent de l'hospital, ha donat les gràcies a AENOR i al Club Excelencia "per atorgar-nos en l'última auditoria realitzada el passat mes de desembre el nivell 400+ en el sistema de gestió de la qualitat EFQM. Per a nosaltres sou uns aliats imprescindibles que ajudeu en el nostre procés de millora continua. Fa molts anys que treballem junts i tant vosaltres com els vostres professionals ens heu transmès molta informació, consells, àrees de coneixement i propostes de millora que avui es veuen recompensats amb aquesta distinció".

Segons Mercedes Hernández, directora del Club Excelencia en Gestión: "Resulta lloable el compromís de l'Hospital San Juan de Dios de Burgos amb la societat burgalesa, que avui es veu recompensat amb el segell EFQM 400+. El segell fa destacar tant el sistema de gestió del centre mèdic com el seu model d'assistència integral de qualitat a pacients d'alta complexitat, amb un caràcter humà, humanitzador i evangelitzador que afavoreix el desenvolupament d'una cultura de valors compartits, responsabilitat, ètica, confiança i transparència".

Per a Inmaculada García, directora d'AENOR a Castella i Lleó, "amb l'obtenció del segell d'Excel·lència Europea EFQM 400+, a partir del nivell 300+, l'Hospital San Juan de Dios de Burgos fa un pas endavant en el seu compromís amb la qualitat i la millora continua. AENOR, per concessió del Club Excelencia en Gestión, ha concedit més de 600 segells EFQM".

L'esquema de reconeixement a l'excel·lència europea distingeix les organitzacions que segueixen una estratègia orientada envers l'excel·lència. En aquest cas, l'Hospital San Juan de Dios de Burgos ha assolit tots els objectius marcats. El model EFQM d'Excel·lència especifica nou criteris per atorgar el segell de qualitat. Els nous criteris es divideixen en dues parts ben diferenciades: què fa l'organització i com ho fa i els resultats que s'obtenen segons tots els grups d'interès i en relació amb l'acompliment d'un pla estratègic.

Amb el lliurament del segell de qualitat EFQM 400+. AENOR i Club Excelencia reconeixen el prestigi, l'experiència i la qualitat del centre sanitari burgalès pel que fa a l'atenció dels pacients crònics, pal·liatius i pluripatològics. Durant el procés d'auditoria, es va analitzar d'una manera detallada l'activitat d'hospitalització per a aquest tipus de pacients complexos i es van fer valer els bons resultats i els indicadors obtinguts en salut dels pacients i en les enquestes de satisfacció durant els últims quatre anys. A més, aquest segell reconeix la professionalitat dels treballadors i col·laboradors de l'hospital i el treball d'un equip multidisciplinari de professionals sanitaris i no sanitaris, així com l'eficiència, la seguretat clínica i la qualitat de tot el procés assistencial. Només reben el reconeixement EFQM les organitzacions amb una gestió realment excel·lent que compleixen tots els requisits.

L'Hospital San Juan de Dios de Burgos pot confirmar amb el segell EFQM 400+ que continua treballant amb l'excel·lència com a criteri.