Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Fundación Ibercaja rep el certificat ISO 14001 d'AENOR

Fundación Ibercaja rep el certificat ISO 14001 d'AENOR

03/05/2023

  • La certificació acredita que l'entitat ha implantat un sistema de gestió ambiental que ajuda a mitigar els impactes mediambientals negatius.

3 de maig de 2023 El director general de Fundación Ibercaja, José Luis Rodrigo, ha rebut aquest matí la certificació de gestió ambiental ISO 14001 per part del CEO d'AENOR, Rafael García Meiro. L'acte d'entrega s'ha dut a terme per primera vegada al Puente Zaha Hadid, seu de Mobility City.

Aquest certificat acredita que el sistema de gestió ambiental que Fundación Ibercaja té implantat en l'organització, compleix els requisits que estableix la norma ISO 14001 i que ajuda, per tant, a reduir o evitar els impactes mediambientals negatius, amb la utilització dels mitjans físics i procediments per a evitar-los, reduir-los o controlar-los, però sempre en equilibri amb el desenvolupament socioeconòmic.

Compromís mediambiental de Fundación Ibercaja

Aquest certificat de Gestió Ambiental, que s'uneix a la certificació ISO 9001 de Gestió de la qualitat obtingut fa tres anys, forma part del compromís de Fundación Ibercaja amb la preservació del medi ambient, l'optimització en la gestió de recursos i residus, la reducció dels impactes ambientals derivats de la seva activitat, la difusió i formació dels valors ambientals (tant internament, entre la seva plantilla, com a la societat, a través dels seus nombrosos projectes educatius) i la millora contínua. A més, aquesta certificació potencia la innovació i la productivitat i ajuda a disminuir els riscos ambientals.

Per a la concessió d'aquesta certificació, l'equip auditor d'AENOR ha valorat, entre altres qüestions, la preparació tècnica destacada del personal de la fundació involucrada en el sistema de gestió, i també la cultura d'eficiència ambiental i sostenibilitat de l'entitat que s'evidencia en el gran nombre d'iniciatives ambientals, tant internes com externes, que promou i en què participa.

"Des de Fundación Ibercaja continuem amb la nostra aposta ferma per ser una entitat de referència en matèria de sostenibilitat, amb el compromís de protegir el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. En aquest sentit, la sostenibilitat es configura com un eix transversal a tota la tasca que desenvolupem, per donar resposta als interessos del present i del futur", ha apuntat José Luis Rodrigo, director general de Fundación Ibercaja.

"La societat demana a les organitzacions compromisos ferms amb els valors que la preocupen i la sostenibilitat, en el seu vessant ambiental, és, sens dubte, un dels més significatius. Amb aquest certificat que lliurem avui, la Fundación Ibercaja pot comunicar a tots els seus públics, amb el suport de la certificació més valorada, la seva preocupació per la conservació de l'entorn", ha destacat Rafael García Meiro, CEO d'AENOR.