Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>L'Hospital Universitari La Paz rep el certificat de l'índex d'humanització dels hospitals infantils d'AENOR
Hospital Universitari La Paz

L'Hospital Universitari La Paz rep el certificat de l'índex d'humanització dels hospitals infantils d'AENOR

12/02/2021

  • L'hospital es troba entre els més destacats de la segona edició de l'índex d'humanització dels hospitals infantils, que va comptar amb la participació de 120 hospitals. 

12 de febrer de 2021. AENOR ha lliurat avui a l'Hospital Universitari La Paz el certificat de l'índex d'humanització dels hospitals infantils (IHHI), fet que el situa entre els centres més destacats d'aquesta segona edició, que va comptar amb un total de 120 hospitals. L'IHHI és una eina d'avaluació per al mesurament del grau d'humanització de l'assistència hospitalària als pacients pediàtrics, que analitza aquest aspecte dividint els centres en tres categories en funció del nombre de llits: gran, mitjà i petit.

Impulsat per la Fundació ATRESMEDIA, l'IHHI avalua la gestió dels centres a través d'un model dissenyat per més de 50 experts de la sanitat i institucions que representen diferents col·lectius professionals i de pacients. L'hospital ha rebut avui el distintiu IHHI per AENOR, de mans del director d'AENOR per a la Regió Centre i EMEA, Gonzalo Piédrola, en un acte semipresencial en el qual també ha estat present el Dr. Rafael Pérez-Santamarina, director gerent de l'hospital; Esther Rey, directora d'Infermeria; Javier Cobas, subdirector gerent i Susana Noval, subdirectora mèdica de l'Hospital Infantil.

A la trobada, Gonzalo Piédrola ha destacat la importància d'implementar models d'atenció centrats en el pacient i la família, i ha afegit que "la verificació de l'IHHI genera un coneixement dels aspectes clau que conformen l'experiència dels pacients pediàtrics, així com la de tot l'equip que té impacte en l'atenció pediàtrica". En relació amb l'Hospital Universitari La Paz, ha exalçat especialment el fet que "malgrat viure moments de pandèmia l'hospital s'ha sabut adaptar per poder seguir prestant una assistència amb criteris d'humanització als nens".

L'Hospital Universitari La Paz té una gran tradició en accions encaminades a la humanització i fa anys que treballa en activitats que van més enllà de l'aspecte purament assistencial, amb la creació d'estades més confortables, amables i acollidores per al pacient i els seus familiars. Malgrat la pandèmia, l'hospital s'ha sabut adaptar per poder seguir oferint assistència amb criteris d'humanització.

La puntuació aconseguida per l'Hospital La Paz va ser del 75,81%, i s'obté després de l'avaluació d'aspectes dividits en sis blocs: informació general, urgències, consultes, ingrés, altres serveis i unitats d'intervenció especialitzada. Cadascun d'aquests blocs està al seu torn dividit en diferents apartats, en funció de les seves peculiaritats: formació, triatge, intimitat, farmàcia, sales d'operacions, etc.

L'informe assenyala que l'índex d'humanització dels hospitals infantils a Espanya té un valor mitjà del 60,64% per a hospitals grans, un 55,76% per als hospitals mitjans i un 48,28% per als hospitals petits.