Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>ITP Aero, primer fabricant aeronàutic espanyol certificat per AENOR en Compliment normatiu

ITP Aero, primer fabricant aeronàutic espanyol certificat per AENOR en Compliment normatiu

05/05/2022

  • ITP Aero rep els certificats d'AENOR de Compliment normatiu penal, segons la norma espanyola UNE 19601, i d'Antisuborn segons la norma internacional ISO 37001.
  • Aquestes certificacions reconeixen l'esforç d'ITP Aero per enfortir la cultura d'ètica i compliment.

5 de maig. Després d'un rigorós procés d'auditoria, AENOR ha concedit a ITP Aero   els certificats que reconeixen la implantació correcta d'un sistema de gestió de compliment penal, d'acord amb la norma espanyola UNE 19601, i d'un sistema de gestió antisuborn, segons la norma internacional ISO 37001. La consecució d'aquests certificats suposa un reconeixement a l'esforç d'ITP Aero per seguir enfortint la seva cultura d'ètica i compliment a la companyia i a l'afany per millorar de manera continuada, incorporant les millors pràctiques nacionals i internacionals de compliment normatiu, govern corporatiu, responsabilitat social i ètica empresarial.

Carlos Alzola, CEO d'ITP Aero, ha rebut ambdues certificacions de Rafael García Meiro, CEO d'AENOR. Durant l'acte de lliurament, Carlos Alzola ha destacat que "tenir un sistema de gestió de compliment robust és un dels pilars del model de governança d'ITP Aero, una excel·lent eina per assegurar la millora contínua, reforçar la cultura d'ètica i compliment a ITP Aero i la generació de valor a llarg termini, tant per a la companyia com per als nostres grups d'interès".

Per part seva, Rafael García Meiro ha comentat que "ser sostenible implica bones pràctiques en matèria ambiental, social i de governança. Aquesta és la demanda creixent de la societat cap a les organitzacions, i ITP Aero demostra el compromís ferm i de llarg termini a través de fets que desperten confiança entre els seus stakeholders (parts interessades), com la consecució dels certificats d'AENOR".

ITP Aero és el primer fabricant aeronàutic que aconsegueix a Espanya els certificats de compliment normatiu penal i antisuborn d'AENOR, i acredita que el seu model de prevenció de riscos penals compleix amb els requisits de la norma. Aquestes certificacions són el resultat d'una rigorosa auditoria realitzada per AENOR, en la qual han participat totes les àrees corporatives de la companyia i unitats de negoci, liderades pel Departament d'Ètica i Compliment.

L'equip auditor ha destacat el treball fet pel personal d'Ètica i Compliment en la correcta implantació del sistema de compliment normatiu penal i antisuborn. A més, un dels punts forts d'ITP Aero valorats ha estat el desplegament dels LEA-s (Local Ethics Advisors) com a figura essencial en la gestió directa, àgil i propera del sistema de compliment.

Cultura d'integritat

Com a part del seu nou pla estratègic, l'any passat ITP Aero va revisar i va enfortir la seva cultura corporativa, que promou una cultura d'alt rendiment i subratlla quatre valors principals: Actuar amb integritat, innovar per al futur, avançar cap a l'excel·lència i cuidar les persones. En aquest sentit, ITP Aero ha dut a terme nombrosos avenços en el disseny i difusió d'una nova cultura corporativa de màxim compliment normatiu i tolerància zero amb les irregularitats i la corrupció.

A part dels certificats obtinguts explicats anteriorment, durant els últims anys, ITP Aero ha reforçat el govern corporatiu, compliment normatiu i l'adopció de bones pràctiques. D'una banda, ITP Aero ha enfortit la línia ètica en consonància amb el context de la companyia. La línia ètica és una eina que permet a empleats, clients o proveïdors resoldre dubtes sobre temes ètics i fer una denúncia, si cal. D'altra banda, amb l'objectiu de fomentar un ambient de treball íntegre i de compliment ètic, la companyia ha desenvolupat una xarxa de Local Ethics Advisors (LEA-s) en tots els seus centres en l'àmbit mundial. Els LEA-s són empleats que voluntàriament ajuden a promoure una cultura ètica a ITP Aero i que canalitzen –de manera àgil i propera– les consultes ètiques que puguin sorgir en el dia a dia en els diferents centres d'ITP Aero en el món.