Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>KIA es converteix en la primera empresa d'automoció a obtenir el certificat d'AENOR del seu model d'experiència de client

KIA es converteix en la primera empresa d'automoció a obtenir el certificat d'AENOR del seu model d'experiència de client

29/11/2022

29 de novembre Generar una experiència personalitzada durant la prestació del servei que permeti a l'usuari percebre els valors de la marca és clau per connectar amb els públics i crear relacions duradores durant el temps. És un diferencial competitiu que ha desenvolupat KIA a través del seu model d'experiència de client, pel qual ha obtingut el certificat de sistemes de gestió de l'excel·lència en el servei de/d' AENOR, de conformitat amb la norma UNE-CEN/TS 16880:2015, així com el certificat de gestió de la qualitat ISO 9001. Es converteix així en la primera empresa del sector de l'automoció a rebre el reconeixement per la seva experiència de client.

Els dos certificats han estat rebuts per Eduardo Dívar, director general de Kia Iberia, de mans de Nicolás Henríquez, director de Vendes d'AENOR. Eduardo Dívar afirma que "resulta tot un honor ser la primera marca d'automoció a rebre aquesta prestigiosa certificació. Per a Kia l'experiència de client és un factor clau, treballem per proporcionar des de la marca una experiència memorable a totes aquelles persones que valorin Kia com una opció de compra i aquesta experiència s'inicia en el mateix moment en què el client busca una solució de mobilitat i que s'allarga fins al servei postvenda que li proporciona la marca una vegada que surt del concessionari amb el seu vehicle nou".

Per part seva, Nicolás Henríquez, director de Vendes d'AENOR, ha destacat que "les organitzacions amb vocació de lideratge posen al client al centre de les seves operacions. Kia és pionera en el sector de l'automoció amb l'obtenció d'aquesta certificació, que demostra el seu compromís amb l'excel·lència en la prestació del servei i evidencia amb fets que el client està al centre.

Aquesta certificació té com a objectiu dissenyar i implementar millores en el servei per crear experiències excepcionals del client/usuari, tant intern com extern. D'aquesta manera, l'empresa continua avançant en un model de gestió excel·lent, innovador i sostenible.

L'auditoria duta a terme per AENOR reflecteix que Kia disposa d'una sistemàtica i unes eines que permeten el monitoratge de tots els processos operatius i el desenvolupament de la xarxa, amb una comunicació fluida entre el client intern (empleats i concessionaris) i el client extern. Un procés en el qual està implicada tota la cadena de la companyia per al compliment dels requisits de la norma de gestió de l'excel·lència, des del personal dels concessionaris fins a l'alta direcció. En aquesta línia, l'auditoria ha valorat l'enfocament 360 del Customer Journey Map, l'elevat volum d'accions encaminades a l'empoderament dels empleats i a donar veu a aquest client intern, el compromís Kia per a clients del vehicle elèctric, i la verificació de l'eficàcia de la formació impartida als concessionaris, entre altres accions. Per part seva, el certificat ISO 9001 d'AENOR obtingut per Kia reflecteix la qualitat del seu servei i la seva orientació cap a una millora contínua i la satisfacció del client.