Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>La cadena de processat i distribució de la tonyina comença la seva certificació
La cadena de processat i distribució de la tonyina comença la seva certificació

La cadena de processat i distribució de la tonyina comença la seva certificació

06/03/2019

  • Se suma a la que ja va obtenir l'activitat al mar segons la norma UNE 195006.

6 de març de 2019. La flota tonyinaire espanyola, agrupada a l' OPAGACha iniciat la certificació de la cadena de custòdia de les empreses de processat i distribució de les conserves de tonyina amb AENOR. D'aquesta manera, la flota tonyinaire espanyola avança en el seu compromís, anunciat l'octubre passat, de comercialitzar les primeres llaunes amb certificat AENOR de Tonyina de pesca responsable, que arribaran als supermercats espanyols abans de l'estiu.

La flota tanca així el cercle d'aquest projecte, en sumar a la certificació de la seva activitat al mar (segons la norma UNE 195006) la de l'activitat en terra i cobrint tot el procés d'una llauna de tonyina, des del mar fins al consumidor. Les noves llaunes incorporaran el certificat APR AENOR Conform.

Així, les primeres empreses conserveres de tonyina se sotmetran a les primeres auditories durant les pròximes setmanes per obtenir els certificats d'AENOR. Cal recordar el caràcter totalment voluntari d'aquest certificat, que pot sol·licitar qualsevol vaixell tonyinaire i empresa conservera del món.

Les noves llaunes, que faran que els consumidors espanyols siguin els primers del món que puguin adquirir aquest producte amb un certificat de sostenibilitat social i mediambiental, es distingiran amb l'etiqueta AENOR Conform, i també portaran un codi QR a través del qual el consumidor podrà accedir a informació diversa sobre el producte, el seu origen i el processat responsable. 

La flota va obtenir el certificat AENOR per a la seva activitat al mar el juliol de 2017. L'Organització de Productors Associats de Grans Tonyinaires Congeladors (OPAGAC) agrupa els 47 vaixells de vuit empreses (Atunera Dularra, Calvo Pesca, Ugavi de Túnidos, Albacora, Compañía Europea de Túnidos, Nicra 7, Sant Yago i INPESCA), que pesquen tonyina tropical en els oceans Índic, Pacífic i Atlàntic.