Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Metro de Málaga obté el certificat AENOR en Sistema de Gestió de la Seguretat Ferroviària Operacional
Metro de Málaga obté el certificat AENOR en Sistema de Gestió de la Seguretat Ferroviària Operacional

Metro de Málaga obté el certificat AENOR en Sistema de Gestió de la Seguretat Ferroviària Operacional

17/12/2018

  • Es tracta del primer operador ferroviari a aconseguir aquest certificat, que avala els estàndards més alts de seguretat en el desenvolupament del servei comercial.

17 de desembre de 2018. Metro de Málaga, societat concessionària de la Junta d'Andalusia, ha esdevingut el primer operador ferroviari a obtenir el certificat AENOR del seu Sistema de Gestió de la Seguretat Ferroviària Operacional. La consecució d'aquest reconeixement posa de manifest el compromís de la companyia per oferir els estàndards més alts de seguretat en el desenvolupament del servei comercial. Aquest certificat acredita que Metro de Málaga compleix els requisits del Model AENOR de Seguretat Ferroviària.

D'aquesta manera, el ferrocarril metropolità malagueny, després d'haver superat les corresponents auditories d'AENOR, aconsegueix el certificat que reflecteix la curosa planificació dels processos relacionats amb la matèria certificada, entre els quals hi ha el disseny dels plans d'acció i informació en cas d'emergència i el procediment per a la notificació, investigació i anàlisi dels possibles accidents que es puguin produir.

L'objectiu de la certificació és l'establiment d'un sistema de gestió que asseguri la protecció de les persones, a través d'un procés continu d'identificació tant dels perills com de la gestió dels riscos. La certificació obtinguda, voluntària, verifica que Metro de Málaga compleix els requisits del Model AENOR de Seguretat Ferroviària Operacional, que té en compte, a més, l'adequació a la normativa i els estàndards de seguretat en el marc del sistema de gestió implantat.

Per a l'obtenció d'aquest certificat, fruit de mesos de treball de gran part de la plantilla que conforma la companyia, ha estat de gran importància disposar del disseny i de la tecnologia de què disposen tant el sistema de senyalització ferroviària de Metro de Málaga, com la de les unitats de tren que integren la seva flota. 

Totes aquestes accions comporten un pla de revisió i treball continu per continuar revalidant aquesta certificació, que té com a objectiu vetllar pel manteniment dels alts estàndards de seguretat de què disposa el ferrocarril metropolità malagueny. 

La consecució d'aquest nou certificat, que se suma als ja aconseguits amb anterioritat en matèria de gestió de la qualitat, gestió ambiental, gestió de la seguretat i salut a la feina i gestió d'emergències (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2007 i ISO 22320:2013), és el resultat de l'aposta de Metro de Málaga per la certificació dels seus sistemes de gestió i significa el reconeixement de la tasca i l'esforç diari del conjunt de persones que conformen aquest ferrocarril metropolità, en la constant cerca de la millora contínua del servei prestat.

Metro de Málaga, sistema de transport públic adscrit a la Conselleria de Foment i Habitatge, presta el servei comercial de les línies 1 i 2 fins a l'Intercanviador de El Perchel-María Zambrano, que ha transportat ja més de 24 milions d'usuaris des que va iniciar la seva activitat comercial, el juliol de l'any 2014, fins a mitjans d'aquest mes de desembre.