Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>Pierpaolo Arca, director d'AENOR a Itàlia

Pierpaolo Arca, director d'AENOR a Itàlia

24/10/2018

​24 d'octubre de 2018. Pierpaolo Arca ha estat nomenat director d'AENOR a Itàlia. AENOR és una dels deu principals certificadores del món i en aquest país hi té 1.225 certificats en vigor; i destaca per posar a disposició de les organitzacions italianes compromeses amb la millora contínua, segells d'avantguarda amb èxit mundial. 

Pierpaolo Arca ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional a AENOR Itàlia, Entitat a què es va incorporar l'any 2004 i en què ha desentelat diferents responsabilitats. El 2008 va ser designat responsable tècnic i d'operacions, càrrec que ocupava fins a l'actualitat. Ara, el Comitè de Direcció d'AENOR el nomena director de la societat AENOR Itàlia. Prèviament, entre 2001 i 2004 va treballar a l'Institut Giordano. Pierpaolo Arca és Llicenciat en Enginyeria d'Edificació. 

AENOR Itàlia es va crear l'any 2002. Des de llavors, el seu creixement ha estat constant fins a assolir els 1.225 certificats en vigor (tant de sistemes de gestió com de productes o serveis). Itàlia és el primer país d'Europa en nombre de certificats del sistema de gestió de la qualitat segons la norma ISO 9001 i el segon en gestió ambiental ISO 14001. 

Durant els darrers deu anys, la feina d'AENOR a Itàlia es distingeix per l'impuls del desenvolupament de noves certificacions en matèria de sostenibilitat, responsabilitat social, construcció, automoció, igualtat de gènere, seguretat laboral o seguretat de la informació, entre d'altres. Segells que reforcen la competitivitat de les organitzacions tant cap al mercat local com globalment. 

Aprofundint en aquesta línia, AENOR s'ha marcat com a objectiu seguir consolidant-se com a l'aliat de les organitzacions italianes en certificacions d'alt valor afegit com les de seguretat alimentària, seguretat viària, formació o antisuborn.

Així mateix, en el camp de les certificacions més esteses com l'ISO 9001 (qualitat) i l'ISO 14001 (ambiental); o en la nova ISO 45001 (salut i seguretat laboral, que anul·la l'OHSAS 18001) posa a disposició de les organitzacions italianes un ampli coneixement i experiència local i global, que és clau per aportar a organitzacions de totes les mides i sectors, el màxim valor en cada procés d'auditoria.