Salta navegació principal
Ets a: Home>Coneix-nos>Sala d'informació AENOR>Notes de premsa>El Thyssen-Bornemisza, primer museu que rep el certificat de Gestió d'Emergències ISO 22320 d'AENOR
El Thyssen-Bornemisza, primer museu que rep el certificat de Gestió d'Emergències ISO 22320 d'AENOR

El Thyssen-Bornemisza, primer museu que rep el certificat de Gestió d'Emergències ISO 22320 d'AENOR

17/05/2019

  • Posa de manifest la capacitat de resposta eficaç de la Institució davant una situació d'emergència.

17 de maig de 2019. AENOR, entitat líder en l'àmbit de la certificació, ha atorgat aquest matí al director gerent del Museu Thyssen-Bornemisza, Evelio Acevedo, de mans de Pablo Corróns, director de màrqueting sectorial i de producte d'AENOR, el certificat GEM-2019/0002, com a reconeixement i evidència de la conformitat del seu sistema de gestió amb la norma UNE ISO 22320. Gestió d'emergències.

"Aquest certificat –ha dit Pablo Corróns– posa de manifest la capacitat del museu per donar resposta i gestionar amb eficàcia situacions d'emergència, tant pel treball del seu equip de seguretat, com per les instal·lacions, que estan equipades amb les últimes tecnologies i els estàndards de qualitat en aquesta matèria. El certificat AENOR de Gestió d'Emergències demostra que el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza aplica amb èxit les millors pràctiques mundials en la matèria, recollides en la norma internacional ISO 22320. AENOR ha certificat més de 30 organitzacions de conformitat amb aquesta norma, l'objectiu últim de les quals és salvar vides i minimitzar possibles danys i perjudicis".

En paraules d'Evelio Acevedo, "l'obtenció del Certificat de Gestió d'Emergències és el millor reconeixement al treball realitzat en els últims anys pel departament de seguretat en particular, i el Museu en general; un vertader desafiament que ha estat possible gràcies a la col·laboració i el compromís de tot el seu equip. S'han reunit diferents elements tant de seguretat preventiva com operativa, i s'han establert procediments d'evacuació, prestant especial atenció a les persones amb discapacitat, així com exercicis, assajos i simulacres conjunts que milloren la intervenció en emergències, tot això per mantenir la seguretat integral del Museu en el nivell d'excel·lència que requereix la institució".

A més, el Museu Thyssen acaba de renovar el seu Certificat d'Accessibilitat Universal (UNE 170001-2:2007), que va obtenir el 2017.